Η Θεσσαλονική πήρε την Προεδρία, αλλά ο Πειραιάς πήρε την Α’ Αντιπροεδρία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοτικών Ρ/Τ ΜΜΕ Ελλάδας, που προέκυψε από τις εκλογές που έγιναν χθες Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Α’ Συνεδρίου της Ένωσης, στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ” του Αθήνα 9,84.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αναλύθηκε ο σκοπός του που ήταν εκλογοαπολογιστικός και ακολούθησε η εκλογική διαδικασία, από την οποία αναδείχθηκε Πρόεδρος ο Νίκος Ζεϊμπέκης από τη Θεσσαλονίκη, Α’ Αντιπρόεδρος, ο Απόστολος Σειρηνίδης από τον Πειραιά, Β’ Αντιπρόεδρος ο Κώστας Λαόσογλου από τα Γιάννενα, Γραμματέας η Μαίρη Αρώνη από το Νέο Ηράκλειο Αττικής, Ταμίας ο Παναγιώτης Αμβροσιάδης από τη Ξάνθη και μέλη ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης από τον “Αθήνα 9,84” και Χρήστος Φυλαχτός από το “Ράδιο Πολύγυρος” Χαλκιδικής.

Ο προηγούμενος Πρόεδρος, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, είχε δηλώσει ότι δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ ο εκπρόσωπος του “Αθήνα 9,84”, κ. Καλλιβρούσης, απέσυρε τελικά την αρχική του υποψηφιότητα, προκειμένου να εκπροσωπηθούν περισσότερα ΜΜΕ της περιφέρειας στο νέο Προεδρείο.

Στο συνέδριο, που ήταν απόλυτα επιτυχημένο, εκτός των εκπροσώπων και αντιπροσωπειών των Δημοτικών Ρ/Τ ΜΜΕ της χώρας, έδωσαν το παρόν τιμητικά, εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, οι Δήμαρχοι Λαυρεωτικής και Πρέβεζας, ενώ διαβάστηκαν μηνύματα του Δημάρχου Νέου Ηρακλείου και της Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει αυξημένες υποχρεώσεις, αφού με βάση την απόφαση του συνεδρίου θα πρέπει να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του στην ΚΕΔΕ και να συνεχίσει τις διαδικασίες που έχουν αρχίσει για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικοί Ρ/Τ σταθμοί, όπως το θέμα της αδειοδότησης, του εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου λειτουργίας τους, τη θεσμοθέτηση του ρόλου τους από την πολιτεία και την κατοχύρωσή του κλπ.

Να σημειώσουμε ότι η Ένωση Δημοτικών Ρ/Τ ΜΜΕ Ελλάδας έχει γίνει θεσμός πλέον στο χώρο των ΜΜΕ για αυτό και η συγκρότηση ενός αξιόπιστου, λειτουργικού, αντιπροσωπευτικού και αποτελεσματικού Δ.Σ., όπως προέκυψε από τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, αλλά και από τις προηγούμενες, που σηματοδοτούσαν και την έναρξη της λειτουργίας της Ένωσης, είναι επιβεβλημένη.
Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο ευχήθηκαν στο νέο Δ.Σ. καλή και αποδοτική θητεία