«Το πρόβλημα της τοξικότητας στο ποδόσφαιρο είναι χρόνιο» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως είπε, απευθυνόμενος σε όλους τους παράγοντες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε ότι «κυβέρνηση είναι ΝΔ και υπουργός Αθλητισμού ο υποφαινόμενος».

Ο υφυπουργός επισήμανε πως «πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα πράγματα αλλάζουν», ενώ παράλληλα έκανε λόγο «για μέτωπα σκληρά, απαιτητικά και εκβιαστικά από ένα σύνολο Μέσων Ενημέρωσης που ρίχνει λάσπη, υποτιμά και προσβάλει χωρίς να αναδεικνύουν το έργο που γίνεται στον αθλητισμό».

Ακόμη σημείωσε πως «το μητρώο, ώστε να γνωρίζουμε ποια αθλητικά σωματεία έχουμε στην Ελλάδα το στήσαμε, δουλεύει και εξελίσσεται».

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως «είναι η πρώτη φορά –μετά από χρόνια- που η πολιτεία θα χρηματοδοτήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», ενώ επισήμανε πως «υπάρχουν αντιδράσεις από διοικήσεις που κρατούν καρέκλες για χρόνια».

Τέλος, ο ίδιος δήλωσε πως «θα δημιουργηθεί επίσης μητρώο προπονητών και αθλητών».