Για τους ισχυρισμούς της πλευράς Κοντονή αναφορικά με την απαίτηση να παραιτηθούν μέλη της ΕΠΟ, παρά το γεγονός ότι εξελέγησαν με καθ' όλα δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και για την ουσία των όσων τους αποδίδονται, μίλησε σε συνέντευξή του στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά ο Αθανάσιος Τάρτης, συνήγορος υπεράσπισης του μέλους του Δ.Σ της ΕΠΟ, Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

«Οι φερόμενοι κατηγορούμενοι, διασύρονται και μάλιστα από το στόμα υπουργού, με τον τρόπο που διασύρονται ήδη. Ο κ. υπουργός έχει βγάλει την ετυμηγορία και τους χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση χωρίς καν να έχουν δικαστεί. Αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό δυστυχώς. Ο κύριος υπουργός παρότι ο ίδιος είναι δικηγόρος και γνωρίζει τι σημαίνει τεκμήριο αθωότητας σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς φαίνεται στη χώρα που επιτρέπεται να είσαι υπουργός και κατηγορούμενος επιτρέπεται να είσαι δικηγόρος, επιτρέπεται να είσαι δικαστής, δημοσιογράφος, τελικά δεν επιτρέπεται να είσαι μέλος του διοικητικού της ΕΠΟ δεν ξέρω για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

Ακολούθως σημείωσε:

Για την επιτροπή δεοντολογίας...

«Ακουσα δια στόματος υπουργού και διάβασα στις εφημερίδες για την επιτροπή δεοντολογίας και γέλασα. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Σας λέω πως κοροϊδεύουν τον κόσμο για τον εξής πολύ απλό λόγο. Ας πούμε λοιπόν ότι γίνεται η εναρμόνιση με το καταστατικό της ΦΙΦΑ για την επιτροπή δεοντολογίας η οποία θα γίνει με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που ζήτησε από τώρα για να ψηφιστεί στη συνέλευση του Ιουνίου. Πώς θα με καλέσει εμένα στις 5, 6 ή 7 Μαΐου που λέει ο κ. Υπουργός για να απολογηθώ στην επιτροπή δεοντολογίας; Ετσι όταν ακούμε πως το καταστατικό θα τροποποιηθεί είναι απλώς για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου».

 

Για τα μέλης του Δ.Σ. της ΕΠΟ

«Ο κύριος Υπουργός λέει ότι υπήρξε κίνδυνος grexit εξαιτίας του ό,τι δεν παραιτούνται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα οποία είναι κατηγορούμενα και μάλιστα έχουν και περιοριστικούς όρους. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ που είναι κατηγορούμενοι και έχουν περιοριστικούς όρους, αυτή τη στιγμή είναι μόνο ένας, είναι ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Το άλλο μέλος ο κ. Προύντζος δεν έχει περιοριστικούς όρους αλλά δεν είναι το θέμα εκεί. Δεν υπάρχει κανένα αδίκημα. Όπως λέμε και στα μέρη μας, κοροϊδεύουν τον κόσμο. Και το λέω ευθέως δεν υπάρχουν μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιου είδους κακούργημα όπως λέγεται και δεν το λέω εγώ.

Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πάρα πολλοί σοβαροί άνθρωποι στο χώρο του ποινικού δικαίου όπως ο κ. Βασίλης Μαρκοπουλος που μαζί με τον Αλέξανδρο Αργυροπουλο είναι από τις κορυφαίες μορφές στο ποινικό. Μπορείτε να ζητήσετε και τη δική τους γνώμη, θα δείτε τι θα σας πουν. Δεν υπάρχει κανένας θέμα εγκληματικής οργάνωσης. Είναι δυνατό να μιλάμε για εγκληματική οργάνωση για ανθρώπους που υποτίθεται έκαναν ένα αδίκημα που έχει κατεξοχήν σκοπό το κέρδος και όταν ήρθε το ΣΔΟΕ και άνοιξε όλους τους λογαριασμούς τους, όλα τα προσωπικά δεδομένα δεν βρήκε ούτε ένα ευρώ».


Για ποιο λόγο έχει στοχοποιηθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου...

«Αυτό θα πρέπει να σας απαντήσει ο ίδιος κ. Κοντoνής. Ειλικρινά σας μιλάω αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πολύ πολύ σοβαρά να στραφώ και εναντίον του, γιατί πρώτον τον στοχοποιεί χωρίς κανένα λόγο. Ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου όπως ξέρετε μπορεί να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, αλλά έχει πάψει να είναι αντιπρόεδρος εδώ και πολύ καιρό. Ουσιαστικά απέχει θέλοντας να δείξει μια στάση διαφορετική. Όλοι οι κατηγορούμενοι δυστυχώς έχουν στοχοποιηθεί για αυτή την τραγική εγκληματική οργάνωση. Ιι πάει να πει εγκληματική οργάνωση ρε παιδια; Εγκληματικη οργάνωση έχουμε σε ναρκωτικά, σε εμπόρια όπλων, σε τέτοιου είδους αδικήματα που πάλι προκύπτει το κέρδος. Οπως σας είπα προηγουμένως και αυτό διερευνάται, διαπιστώνεται και στο τέλος αποδεικνύεται στο δικαστήριο»

 

Για τον λόγο που δεν παραιτήθηκαν οι "κατηγορούμενοι"...

«Έχετε δίκιο είναι πολύ σωστή αυτή η ερώτηση. Θα σας πω πρώτον ότι ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου ήταν να παραιτηθεί αλλά δεν τον άφησα εγώ, και δεν τον άφησα γιατί αυτό, στα δικά μου τα μάτια, και θεωρώ και στα μάτια του απλού φιλάθλου θα φαινόταν σαν ομολογία, ως ομολογία ενοχής. Δεύτερον αν πηγαίναμε σε μια διαδικασία που θα ήταν πολύ σύντομη ποινική διαδικασία, δηλαδή αν μέσα σε έξι μήνες από την μέρα που ασκήθηκε ποινική δίωξη να είχαν την δυνατότητα οι άνθρωποι να απολογηθούν και να αθωωθούν , όπως θα αθωωθούν, επιτρέψτε μου να το πω πως τότε πραγματικά θα είχε νόημα. Άλλα να παραιτηθούν τώρα και να δικαστούν μετά από τέσσερα χρόνια, γιατί τότε θα λήξει αυτό, με τελεσιδικες αποφάσεις δεν είναι σωστό. Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι το εξής. Δια της πλαγία οδού θέλουν να θέσουν κάποιους ανθρώπους εκτός ποδοσφαίρου.

Αλλά και πάλι το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι άλλο. Προσπαθούν με πλάγιο τρόπο κάποιοι, που ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, δεν είναι ανάγκη να τα πούμε όλα στον αέρα να πετάξουν από το ποδόσφαιρο κάποιους ανθρώπους που έχουν δώσει και την ψυχή τους.

Δεν θα το πετύχουν ετσι και να είναι βέβαιοι. Απορούσα μέχρι τώρα γιατί και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι και ο Γιάννης Παπακωνσταντινου δεν είχαν βγει επιθετικά προς τα εξώ, που είναι δική μου άποψη. Επρεπε να βγουν πιο επιθετικά προς τα έξω. Δεν μπορείς να ανέχεσαι να χαρακτηρίζονται εγκληματική οργάνωση χωρίς να έχουν κάνει τίποτα.

Μιλάμε για αιρετούς, μιλάμε για ανθρώπους που εκλέχθηκαν και δεν διορίστηκαν από κανέναν Κοντονή.

Ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου εξελέγη με ένα τρελό ποσοστό μιλάμε για 85 τοις εκατό πήρε. Είναι εδώ και μια δεκαετία πρόεδρος της τοπικής Ε.Π.Σ. Είναι ένας άνθρωπος 50 χρονών που έχει προσφέρει την ψυχή του για το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί ξαφνικά ο κ. Κοντoνής να έρχεται και να τον στοχοποιεί.


Για το τεκμήριο της αθωώτητας...

«Να σας πω το εξής ζούμε υποτίθεται σε μια δημοκρατία, σε μια ευνοούμενη πολιτεία, ο νομοθέτης μας θέσπισε το νόμο και το τεκμήριο της αθωότητας και δεν το έκανε αδίκως. Όταν το έκανε είχε στο μυαλό του κάποια πράγματα, είχε την πιθανότητα να κατηγορηθούν κάποιοι χωρίς λόγο. Αυτό σημαίνει πως κανείς δεν θεωρείται ένοχος μέχρι να υπάρξει αμετάκλητη τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Ο κ. Κοντoνής ξεχνώντας αυτά που έμαθε από το πρώτο έτος της νομικής εκεί που σπούδασε σήμερα θέλει κατά τεκμήριο ενόχους, δηλαδή κάνει εισαγωγικά στη λέξη εγκληματική οργάνωση, κατά τεκμήριο ενόχους, αυτούς που απλά κατηγορήθηκαν. Αναρωτιέμαι, να σας το πω ευθέως ο κ. Σταθάκης, ο κ. υπουργός ο οποίος είναι κατηγορούμενος για την κακοδιαχείριση στο Πανεπιστημιο της Κρήτης , μπορεί να είναι υπουργός; Τον ανέχεται δίπλα του ο κ. Κοντoνής; Ως υπουργό να λύνει και να δένει τα οικονομικά στην χώρα μας; Και δεν είναι πρόβλημα για αυτόν αλλά είναι οι κατηγορούμενοι της ΕΠΟ;».