«Η Ελλάδα αντιδρά με αποφασιστικότητα, τόλμη και ανθρώπινη ευαισθησία στις καθημερινές προκλήσεις της Άγκυρας με τουρκικές ακταιωρούς να συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες προς την Ελλάδα στο Αιγαίο» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’ με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τις καταγγελίες του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη για επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δυσφημίζει την Ελλάδα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».


Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «το τελευταίο τετράμηνο η Τουρκία δεν απαντά στις ελληνικές αρχές παραβιάζοντας τη συμφωνία με την ΕΕ».

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως «η συνεργασία με την Φρόντεξ είναι πολύ καλή και έχουν ενισχυθεί οι περιπολίες».

Ακόμη υπογράμμισε ότι «από σήμερα ξεκίνησαν έλεγχοι σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας, για το εάν επιβάτες και πληρώματα τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό».

Επιπρόσθετα, ο κ. Πλακιωτάκης προανήγγειλε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της ακτοπλοίας.