Για την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στα νησιά μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης στον Ίωνα Κεχαγιόγλου και την εκπομπή «Ξυπνήστε» στο Κανάλι Ένα 904.

Απαντώντας στην ερώτηση για το πότε θα ξεκινήσουν τα πρώτα «ελεύθερα» δρομολόγια στα νησιά, ο κ. Πλακιωτάκης  δήλωσε πως «είναι κάτι που το μελετάμε και το εξετάζουμε».

«Με δεδομένο ότι η εστίαση θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου, είναι πολύ λογικό κάποια συνεργία και εργαζόμενοι να μπορούν να μεταβούν στα νησιά πιο νωρίς» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός, προσθέτοντας ότι αρχικά θα υπάρχουν κάποιες ειδικές άδειες και στη συνέχεια «θα γίνει η άρση του μέτρου για τη μετακίνηση των κατοίκων στα νησιά».

Αναφερόμενος στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Τύπου – στην οποία συμμετείχε και το Κανάλι Ένα 904 –  ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως επρόκειτο για μια συνολική παρουσίαση των δράσεων του υπουργείου κατά το κρίσιμο διάστημα της πανδημίας καθώς και των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα.

«Το υπουργείο διαχειρίστηκε με επιτυχία την περίοδο της πανδημίας, λάβαμε έγκαιρα μέτρα, διασφαλίσαμε τόσο την υγεία των μελών και εργαζομένων του υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος και σε πολύ μεγάλο βαθμό, λαμβάνοντας πολύ έγκαιρα μέτρα – που ήταν πολύ καθοριστικό – ώστε να προστατέψουμε την υγεία των κατοίκων των νησιών και ιδιαιτέρως των κατοίκων των μικρών νησιών, όπου είχαμε μηδενικά κρούσματα στα περισσότερα» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας: «Επίσης διασφαλίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επικοινωνία της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας».

Ο υπουργός αναφερόμενος στις τηλεδιασκέψεις με παράγοντες των τοπικών κοινωνιών των νησιών τόνισε πως «κάθε περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα» και πως με αυτό τον τρόπο «δίνεται μια αμεσότητα στην επαφή». Ωστόσο, «η ανθρώπινη επαφή είναι κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό και δε σας κρύβω ότι μου έχει λείψει το τελευταίο χρονικό διάστημα» εξομολογήθηκε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας πως του έχει λείψει πολύ και η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Κρήτη, στην οποία έχει αρκετούς μήνες να πάει.

 

πηγή: kanaliena.gr