Το καθήκον του έκανε ο Ολυμπιακός στην 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 95-59 το Ρέθυμνο, χωρίς να συναντήσουν δυσκολίες, έκαναν το 25-1 και εξασφάλισαν την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Πρώτος αντίπαλος στα προημιτελικά, το Ρέθυμνο, ο σημερινός αντίπαλος του πρωταθλητή Ελλάδας.

Παπανικολάου, Σπανούλης, Αγραβάνης και Στρόμπερι τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφια νούμερα πόντων, πολύ καλή παρουσία και από Χάντερ, Ουόρικ, Παπαπέτρου. Έπαιξε στο τέλος ο Τολιόπουλος, πήρε αρκετό χρόνο (20’) και ο Αθηναίου.

Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός και συγκεντρωμένος στο πρώτο δεκάλεπτο και έφτασε πολύ γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια διαφορά, μέχρι και το +16 (28-12). Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Κώστα Παπανικολάου που πραγματοποίησε «γεμάτη» εμφάνιση σε αυτό το διάστημα. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με την απίθανη επίθεση και τριποντάρα του Σπανούλη από τα 8 μέτρα, αλλά οι διαιτητές δεν το μέτρησαν, υποστηρίζοντας πως πάτησε την πλάγια γραμμή! Ήταν φάση για highlight.

Ωστόσο, στο β’ δεκάλεπτο ήρθε η χαλάρωση και ο Ολυμπιακός το... πλήρωσε. Το Ρέθυμνο «χτύπησε» έξω από τα 6,75 και έριξε γρήγορα τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε παράπονα για τη χαλαρή άμυνα, αλλά το... κακό είχε γίνει και οι Κρητικοί σκόραραν 23 πόντους μόνο σε αυτή την περίοδο, πλησιάζοντας μέχρι και τους 7 πόντους (44-37). Ο Στόουν και ο Κάρτερ, με 10 και 9 πόντους, αντίστοιχα, έκαναν τη... ζημιά στον πρωταθλητή Ελλάδας σε αυτά τα πρώτα 20’.

Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται πως... αγρίεψαν στην τρίτη περίοδο. Έσφιξαν την άμυνά τους, έτρεξαν στο γήπεδο και το ματσάκι τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό πως το +7 στο τέλος του ημιχρόνου έγινε +31 στο τέλος της γ’ περιόδου. Ο Χάντερ, ο Παπανικολάου, ο Λοτζέσκι, ο Παπαπέτρου και ο Σπανούλης έκαναν τη διαφορά και ο Ολυμπιακός πάτησε το πόδι στο γκάζι και... χάθηκε στο ορίζοντα. Το επί μέρους σκορ της περιόδου ήταν 32-8!

Η τέταρτη περίοδος είχε τελείως διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Αθηναίου (συνολικά έπαιξε 20 λεπτά), ενώ χρησιμοποίησε και τον Τολιόπουλο. Τρία τρίποντα από τους Αγραβάνη, Αθηναίου και Τολιόπουλο (κατά σειρά) και καλάθια από τους Στρόμπερι (4), Χάντερ, Αγραβάνη και ο Ουόρικ, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μία εύκολη νίκη και να ετοιμάζεται, πλέον, για την τελική στροφή στο πρωτάθλημα. Πρώτος αντίπαλος στα πλέι οφ, το Ρέθυμνο, με τη σειρά να κρίνεται στις δύο νίκες...

Τα δεκάλεπτα: 28-14, 44-37, 76-45, 95-59