Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού της Ρουμανίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, υπέβαλε προς έγκριση αίτηση με θέμα «η εφαρμογή κανόνων χρηστής διακυβέρνησης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Κάνοντας πράξη την κυβερνητική δέσμευση εξωστρέφειας και στο πεδίο του αθλητισμού, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία την πρωτοβουλία να ηγηθεί διακρατικής κοινοπραξίας και να υποβάλει πρόταση για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Erasmus+ Sport 2020»!
 
Η πρόταση – αίτηση για την «Εφαρμογή κανόνων χρηστής διακυβέρνησης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού της Ρουμανίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχει σκοπό να αναδείξει τη σημασία εφαρμογής καλών πρακτικών στο πεδίο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τον πρότυπο αθλητικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν οι διοικητικοί παράγοντες ερασιτεχνικών σωματείων.
 
Αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας που θα πραγματοποιηθεί θα αποτελέσουν τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία από τις πρώτες τη τάξει εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρουμανίας. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα αντιπαρατεθούν με τα αντίστοιχα ομάδων από την League 2 της English Football League.
 
Θεμελιώδης στόχος της πρότασης για το εν λόγω πρόγραμμα  είναι τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της μελέτης που θα προκύψουν να αποτελέσουν την βάση καλύτερης οργάνωσης των ερασιτεχνικών σωματείων. Και αυτά με τη σειρά τους να μπορέσουν να εναρμονιστούν ευκολότερα με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές τάσεις υλοποίησης κανόνων χρηστής διακυβέρνησης. 
 
Η εισαγωγή σύγχρονων μοντέλων καλής διακυβέρνησης θα συμβάλει στην επικράτηση ενός αθλητισμού που θα διέπεται από διαφάνεια, που θα δίνει προτεραιότητα στον αθλητή και στις ανάγκες του και θα αναδεικνύει τη χρηστή και δίκαιη διοίκηση.