Νέα παράταση 15 ημέρων στο κλείσιμο των σχολείων λόγω κοροναϊού ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα με κοινή υπουργική απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί το Σάββατο, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.


Παγώνουν όλες οι εκδρομείς

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την παράταση του «παγώματος» όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών σε εσωτερικό και εξωτερικό.

«Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ενδέχεται να καθυστερήσουν οι Πανελλήνιες

 

Εξαιτίας της νέα παράτασης στο κλείσιμο των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ANT1 τόνισε πως το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει την επέκταση του σχολικού έτους, τη μείωση διδακτέας ύλης και τη καθυστέρηση στην έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Θα γίνει ότι χρειαστεί προκειμένου να μην χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε και η ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Είναι πλέον φανερό ότι τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν ούτε μετά το Πάσχα, εκτός κι αν υπάρξει ραγδαία αποκλιμάκωση της κρίσης του κοροναϊού. Οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι με μείωση της διδακτέας ύλης και μικρή παράταση της σχολικής χρονιάς θα μπορέσει να σωθεί η χρονιά χωρίς να χαθεί το καλοκαίρι.

Οσο για τις Πανελλαδικές; Εξετάζεται ακόμη και το σενάριο του Σεπτεμβρίου.

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση για εξ αποστάσεως διδασκαλία
Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης στην εντυπωσιακή ανταπόκριση που υπάρχει στα προγράμματα εξ αποστάσεως διδασκαλίας, λέγοντας ότι έχουν συνδεθεί σχεδόν όλα τα λύκεια της χώρας, τονίζοντας όμως ότι έτσι δεν μπορεί να αναπληρωθεί η διδασκαλία στην τάξη και σημειώνοντας ότι στόχος της εξ αποστάσεως διδασκαλίας ειναι η διατήρηση της επαφής των μαθητών με τους καθηγητές.