Μια από τις σημαντικότερες αστικές αναπλάσεις, αυτή στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι παρών, έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης.

Ο λόγος; Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Α και Β Πειραιά οι οποίοι θέλησαν να… θυμίσουν το σπουδαίο έργο που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή τους, είπαν μεταξύ άλλων ότι δεν θα χαρίσουν το έργο στον Μητσοτάκη, ένα έργο που «προγραμμάτισε, σχεδίασε, χρηματοδότησε και εκτέλεσε με θαυμαστή ταχύτητα, επάρκεια και αποτελεσματικότητα η Περιφέρεια Αττικής με τη Ρένα Δούρου».

Είπαν επίσης ότι επί πρωθυπουργίας Τσίπρα ξεκίνησε το εμβληματικό αυτό έργο βιώσιμης ανάπτυξης και γι’ αυτό δεν το χαρίζουν στη ΝΔ.

Απορία προκάλεσε πάντως στον Πειραιά πως «εκτελέστηκε» αυτό το έργο αφού μόλις χθες παρουσιάστηκε και τώρα θα ξεκινήσει η ανάπλαση.

Πολύ… θλίψη

Από την άλλη… το γαρ πολύ της θλίψεως καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη σπουδή τους να οικειοποιηθούν ένα έργο που δεν έχει γίνει ακόμη, είπαν ότι το σχεδίασε η Ρένα Δούρου.

Ωστόσο, όπως όλοι καλά γνωρίζουν στον Πειραιά, το συγκεκριμένο έργο μπήκε στο χαρτί έπειτα από πρόταση της σημερινής δημοτικής αρχής, του δημάρχου Γιάννη Μώραλη. Και δεν έχει καμιά σχέση με ευρύτερα σχέδια ανάπλασης αλλά πρόκειται για αυτόνομο έργο που ήθελε πολύ ο δήμος να γίνει.

Μάλιστα ο δήμος Πειραιά έκανε τη σχετική μελέτη και απλά η Περιφέρεια πήρε μια έτοιμη πρόταση και δέχθηκε να την χρηματοδοτήσει.

Την αλλαγή των χρήσεων μέσω του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου την σχεδίασε και την «έτρεξε» ο δήμος Πειραιά.

Τα πλεονεκτήματα που θα έχει αυτή η ανάπλαση τα έθεσε και τα ανέδειξε ο δήμος ενώ όλη η δουλειά με τους επενδυτές που θα βάλουν πάνω από 150 εκατ. Ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες, έγινε επίσης από τη δημοτική αρχή.

Και προφανώς ξεχνούν η δημοπράτηση έγινε την περασμένη άνοιξη και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να υπάρξει τελικός ανάδοχος ξεπεράστηκαν από τη νέα περιφερειακή αρχή κι όχι από την προηγούμενη.

Γεννάται έτσι το ερώτημα αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν την Πέμπτη το βράδυ σε άλλο θέατρο, όχι όμως στο Δημοτικό όπου παρουσιαζόταν το εμβληματικό αυτό έργο.

 

πηγή: in.gr