Υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, με θυελλώδη βοριά και ισχυρές σπιλιάδες, γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020, στον Πόρο. 

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που γίνοταν από παραδοσιακό αλιευτικό καΐκι, η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού έγινε φέτος από το λιμάνι του Πόρου, μπροστά από την πλατεία Καραμάνου, παρουσία λίγου κόσμου που ξεμύτισε για 15 περίπου λεπτά, από τις καφετέριες της παραλίας, για να γιορτάσει τον Αγιασμό των υδάτων μαζί με τις τοπικές Αρχές και τους εκπροσώπους των φορέων του νησιού. 

Στα παγωμένα νερά βούτηξαν για τον Σταυρό, τρεις θαρραλέοι νεαροί από τον Πόρο. Οι Π. Κώτσαινας, Ο. Μοστίτσογλου και Ι. Αναγνωστόπουλος, αψήφησαν το κρύο, τον κυματισμό και τον άνεμο, και τίμησαν το έθιμο. 

Τελικά ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος ήταν εκείνος που κολύμπησε πιο γρήγορα και έπιασε τον Σταυρό.


Με την ολοκλήρωση της τελετής του αγιασμού των υδάτων, η εκκλησιαστική πομπή ολοκληρώθηκε στο εκκλησάκι της Υπαπαντής, στο γραφικό στενό της Ερμού. 

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας του Δήμου Πόρου στο κτήριο Συγγρού, με την παρουσία των τοπικών και εκκλησιαστικών Αρχών του νησιού και εκπροσώπων φορέων.

Το φλουρί έτυχε στο κομμάτι του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Πόρου, που εγκαινιάστηκε προσφάτως στο κτήριο πολλαπλών χρήσεων στην Πέρλια.  

πηγή: saronicmagazine.gr