Παράταση δόθηκε στις δηλώσεις του Κτηματολογίου, για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και της Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημητρίου Οικονόμου,δίνεται παράταση έωςκαι την 31η  Ιανουαρίου 2020για την υποβολή των δηλώσεων (του άρθρου 2 του ν. 2308/1995) του Εθνικού Κτηματολογίου, για τους κατοίκους της ημεδαπής και της αλλοδαπής, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Νήσων και Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, περιλαμβάνονται οι περιοχές που ανήκουν στους Καλλικρατικούς Δήμους: Κυθήρων (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αντικυθήρων, Αρωνιάδικων, Καραβά, Καρβουνάδων, Κοντολιάνικων, Κυθήρων, Λιβαδίου, Λογοθετιάνικων, Μητάτων, Μυλοποτάμου, Μυρτιδίων, Ποταμού, Φρατσίων, Φριγκιλιάνικων), Μεθάνων (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Κουνουπίτσης, Κυψέλης Μεθάνων, Λουτροπόλεως Μεθάνων, Μεγαλοχωρίου), Τροιζήνος (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Άνω Φαναρίου, Γαλατά, Δρυόπης, Καρατζά, Τακτικουπόλεως, Τροιζήνος), Πόρου, Σπετσών, Ύδρας, Αγκιστρίου. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τις συγκεκριμένες περιοχές είχε λήξει στις 22 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α' Πειραιά και Νήσων Γιάννης Μελάς, με ερώτησή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, είχε αναδείξει το θέμα και ζητούσε την παράταση της υποβολής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Δείτε εδώ την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μελά.