Στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου, τιμήθηκε ο όμιλος των Παραπολιτικών και ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου Παναγιώτης Τζένος.

Αιτία ήταν η πολύτιμη συνεισφορά και καταλυτικής σημασίας βοήθεια που παρείχε ο όμιλος στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» μετά την πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου που είχε ως αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των εγκαταστάσεών στο πάρκο κεραιών Υμηττού.

Σε όσα συνέβησαν το ξημέρωμα εκείνης της Δευτέρας αναφέρθηκε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά, κκ Σεραφείμ. «Ο Θεός που επιτρέπει τις δοκιμασίες για να γινόμαστε αρτιότεροι, πιο πιστοί και πιο ευπειθείς στην αλήθεια, μας χάρισε και την έκβαση. Και την έκβαση αυτή, τη λύτρωση, μας την προσέφερε αφειδώλευτα από την μεγάλη του καρδιά ο Παναγιώτης Τζένος» σημείωσε ο σεβασμιώτατος, αναφέροντας πως «συνεχίζουν στο ίδιο μετερίζι πίστης και προσφοράς. Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ είναι ένας θαυμάσιος δημοσιογραφικός οργανισμός που εξαγγέλλει την αλήθειά τους». «Έχουν μια βαθιά προσήλωση στις αρχές τους, στις αξίες τους και στα ιδεώδη τους και διακονούν το λαό μας και την πληροφόρηση που απαιτείται να έχει ο καθένας από εμάς».

Τέλος, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες «για αυτή την μεγάλη προσφορά στον λαό του Θεού, στην παγκόσμια Ορθοδοξία στις πέντε Ηπείρους που φτάνει το μήνυμα της Πειραϊκής Εκκλησίας, επειδή εσείς βοηθήσατε σε αυτό».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Παναγιώτης Τζένος ευχήθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Πειραιώς «έτη πολλά, καρποφόρα, δημιουργικά και ευλογημένα από τον Κύριο μας που με τόση πιστότητα υπηρετείτε».

«Συμπληρώνετε σε λίγο χρονικό διάστημα 15 χρόνια ποιμαντορίας στο πρώτο λιμάνι της χώρας και ατενίζετε ως έμπειρος καπετάνιος το μέλλον αυτής της πόλης, αποφεύγοντας δύσκολους κυματισμούς ,που κάτω από άλλες συνθήκες και με τις προκλήσεις των εποχών που βιώνουμε, θα μπορούσαν να είναι καταστροφικοί για τους πιστούς μας» είπε ο κ.Τζένος απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, επισημαίνοντας ότι «ο λόγος σας, το σθένος και η πυγμή σας είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το χαρακτήρα ενός έμπειρου και ικανού ποιμένα όπως εσείς και αποτελούν ευλογία για το χριστεπώνυμο πλήθος».

Ευχαρίστησε θερμά για την «απονομή του χρυσού μεταλλίου του πολιούχου της πόλεως μας Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού» διαβεβαιώνοντας ότι «για εμάς η στήριξη και η προβολή του έργου σας, είναι αυτονόητη πράξη καθήκοντος και αγάπης και ως εκ τούτου θα μας βρίσκετε πάντοτε αρωγούς σε κάθε σας προσπάθεια. Αυτή άλλωστε είναι και η επιθυμία αλλά και η εντολή του εκδότης μας κ. Γιάννη Κουρτάκη».

Αναφερόμενος στην καταστροφική πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου υπογράμμισε ότι «η εντολή του κ.Κουρτάκη ήταν να παίξει πάση θυσία ο σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας, ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να διακόψουμε εμείς το δικό μας σήμα», συμπληρώνοντας πως « ο Όμιλος των Παραπολιτικών, όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του έχει σταθεί αρωγός σε όλες τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και θα συνεχίσει να το κάνει ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του έργου σας».