Μία συζήτηση εφ’όλης της ύλης, εκτυλίχθηκε κατά τη συνάντηση του Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων κου Νικόλαου Μανωλάκου, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Γιάννη Πλακιωτάκη, το απόγευμα της Τρίτης.


Το λιμάνι του Πειραιά και οι αναπτυξιακές δυνατότητες που προδιαγράφονται, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προγραμματισμένης συνάντησής τους, ενώ επί τάπητος, τέθηκαν θέματα σχετικά με τη δράση του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Αναφορικά με την πορεία των επενδύσεων, ο κ.Πλακιωτάκης υπογράμμισε τη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί το στρατηγικό σχέδιο, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αναβάθμιση το λιμάνι του Πειραιά, με τον κ.Μανωλάκο να σημειώνει πως η  διεύρυνση του κύκλου εργασιών, επιβάλλεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

 

Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. κ.Νικόλαος Μανωλάκος, ζήτησε και έλαβε ενημέρωση για τα προβλήματα προσωπικού και την πορεία των επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΚΤ. στα νησιά του Αιγαίου, αναφορικά με τον εντοπισμό, τις διασώσεις και τις συλλήψεις αλλοδαπών που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα μετά την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ενώ χαιρέτισε τη δωρεά 10 ταχύπλοων σκαφών Rafnar 1100 Cabin Bulletproof από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προς το Λιμενικό Σώμα, για την ουσιαστικότερη ενίσχυση των περιπολιών και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων της χώρας.