Για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί στις περιοχές της Τροιζηνίας, των Μεθάνων και του Πόρου, κατέθεσε ερώτηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Α' Πειραιά και Νήσων, Γιάννης Μελάς. 

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει, πως οι ελαιοπαραγωγοί των συγκεκριμένων περιοχών, βρίσκονται  σε απόγνωση καθώς η τιμή του ελαιολάδου είναι πολύ χαμηλή και διότι ο δάκος που έχει «χτυπήσει» την ελιά, σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του γλοιοσπόριου, καταστρέφοντας με αυτόν τον τρόπο την παραγωγή.

Παράλλληλα σημειώνει, πως πλέον πολλοί ελαιοπαραγωγοί εξαιτίας αυτής της δύσκολης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, δεν μαζεύουν την παραγωγή τους, με συνέπεια να χάνουν εισόδημα οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, το οποίο είναι σημαντικό για την επιβίωσή τους. 

Τονίζει μάλιστα στην ερώτηση του, τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης για την υποβάθμιση τόσο της ποιότητας όσο και της τιμής του ελαιολάδου.

Ο Ιωάννης Π. Μελάς, ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να ενημερωθεί, σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση αυτών των ζωτικών προβλημάτων για τους ελαιοπαραγωγούς καθώς και εάν θα δοθούν αποζημιώσεις για τις καταστροφές που έχουν υποστεί.

Tέλος, ζητά να ενημερωθεί για ποια μέτρα είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δάκου καθώς και το τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο σχετικά με το πρόγραμμα δακοκτονίας. 

Δείτε εδώ αναλυτικά την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας