Στο μείζον πρόβλημα του Κτηματολογίου, το οποίο αφορά όλους τους πολίτες της χώρας και ειδικά των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, αναφέρθηκε με ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Α' Πειραιά και Νήσων, Γιάννης Μελάς.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Α' Πειραιά & Νήσων, Γιάννης Μελάς, κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος σχετικά με το θέμα της υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων. 

Ο Γιάννης Μελάς, αναφέρει στην ερώτηση του, πως οι κάτοικοι των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και συγκεκριμένα των περιοχών, της Αίγινας, του Αγκιστρίου, του Πόρου, της Τροιζηνίας, των Μεθάνων, της Ύδρας, των Σπετσών, των Κυθήρων και των Αντικυθήρων βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, αφού στις 22 Νοεμβρίου έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο. 

Επισημαίνει μάλιστα, πως στις συγκεκριμένες περιοχές μόλις το 17,5% φέρεται να έχει ολοκληρώσει την υποβολή αιτήσεων κτηματογράφησης, ενώ είναι και οι μόνες περιοχές της Χώρας, στις οποίες δεν έχει δοθεί παράταση με υπουργική απόφαση.

Συμπληρώνει, ακόμη, πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κτηματολόγιο, λόγω των δικαιολογητικών που απαιτούνται, είναι μια σύνθετη, χρονοβόρα αλλά και υψηλού κόστους διαδικασία. 

Ο βουλευτής της ΝΔ, ζητά από το αρμόδιο υπουργείο, να ενημερωθεί για το αν θα δοθεί παράταση στην υποβολή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο, στις συγκεκριμένες περιοχές και αν θα επιβληθούν πρόστιμα, σε περίπτωση που οι πολίτες υποβάλλουν μετά τις 22 Νοεμβρίου, δήλωση στο Κτηματολόγιο.

Διαβάστε εδώ όλη την ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μελά