Η πρώτη δημόσια προβολή της μαγνητοσκοπημένης παράστασης του σπουδαίου έργου του Μιγκέλ Θερβάντες «Δον Κιχώτης», που παρουσίασε το  Εθνικό Θέατρο το 1972 με πρωταγωνιστή τον Μάνο Κατράκη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,  στο πλαίσιο της έκθεσης – συλλογής  του Μάνου Κατράκη.

Η παράσταση μεταφέρθηκε και παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία, από τον Ιανουάριο του 1973 και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμήνευσαν ο Μάνος Κατράκης και ο Παντελής Ζερβός.

Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Μουζενίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Διονύση και του Βασίλη Φωτόπουλου αντίστοιχα, η μουσική του Μάνου Χατζηδάκη και οι χορογραφίες της Μαρίας Χορς. Το υλικό παραχωρήθηκε στον Δήμο Πειραιά από την ΕΡΤ ΑΕ που είναι και χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.

Η είσοδος στην πρώτη δημόσια προβολή είναι ελεύθερη μετά από δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210 4101694 από τις  9:00  έως τις 13:00.

Για την έκθεση «Μάνος Κατράκης» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Μάνος Κατράκης» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Στις  αίθουσες του ιστορικού κτηρίου παρουσιάζονται φωτογραφίες, κοστούμια, σκηνικά, προγράμματα, επιστολές, ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό, χειρόγραφα, σκίτσα και βιβλία του καλλιτέχνη.

Μέσα από το  πλούσιο αυτό αρχειακό υλικό που εκτίθεται για πρώτη φορά, παρουσιάζεται η ζωή του κορυφαίου ηθοποιού από τα νεανικά του χρόνια, την εφηβεία, τον στρατό και τον πόλεμο, τους πρώτους ρόλους στον κινηματογράφο και το θέατρο,  την οικογένεια και τους φίλους, την εξορία, την παρουσία του στο Εθνικό Θέατρο, τη δημιουργία του Ελληνικού Λαϊκού Θεάτρου, την περίοδο της ωριμότητας του καλλιτέχνη και τέλος τον κινηματογράφο.