Ο Βουλευτής της ΝΔ Α' Πειραι​ώς και Νήσων Γιάννης ​Μελάς, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την πορεία των έργων του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ στην πόλη του Πειραιά και θέτει θέμα αποζημιώσεων σε επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί  από την καθυστέρηση παράδοσης των έργων.​

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Γιάννης Μελάς αναφέρει στην ερώτηση του ότι, τα έργα σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ, έχουν παρουσιάσει μεγάλες καθυστερήσεις, όσον αφορά τον χρόνο παράδοσής τους. Χαρακτηριστικά επισημαίνει ​ότι το έργο του ΜΕΤΡΟ προβλέπεται να ολοκληρωθεί με καθυστέρηση τουλάχιστον τεσσάρων ετών από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, ενώ το αντίστοιχο έργο του ΤΡΑΜ έχει ήδη καθυστερήσει τέσσερα χρόνια και ακόμα βρίσκεται σε «δοκιμαστική λειτουργία».

Ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μελάς τονίζει μάλιστα, ότι αυτή η καθυστέρηση παράδοση​ς των σημαντικών αυτών έργων για την πόλη του Πειραιά, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών,επιβαρύνοντας μάλιστα και το κυκλοφοριακό της πόλης. ​ Ο Βουλευτής επισημαίνει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καθυστέρηση αυτή, στους επιχειρηματίες της πόλης και τα σχετικά αρνητικά αποτελέσματα που προκύπτουν από την υποβάθμιση του εμπορικού ιστού του Πειραιά. 

Με την ερώτησή του αυτή, ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μελάς, ζητά από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, να ενημερωθεί σχετικά με το χρόνο παράδοσης των έργων καθώς και για το εάν υπάρχει πρόβλεψη για την δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

Ερωτά τέλος​, εάν υπάρχει  πρόβλεψη για καταβολή αποζημιώσεων στους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων του Πειραιά, οι οποίοι έχουν υποστεί οικονομική ζημία από την καθυστέρηση παράδοσης των έργων του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ.