Τη χορευτική και θεατρική ομάδα «60 over 60» ιδρύει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με ελεύθερη συμμετοχή για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που ενδιαφέρονται να ζήσουν από κοντά τη χαρά της τέχνης και της δημιουργίας. Την ομάδα συντονίζουν η παιδαγωγός θεάτρου κα Μαρία Ρεντίφη και η σκηνοθέτις και ηθοποιός κα Καλλιόπη Παναγιωτίδου.

Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Οκτωβρίου 2019, στο τηλέφωνο 210 41 43 356 και στο email: [email protected]

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, αναφερόμενος στο Δημοτικό Θέατρο τόνισε ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα και επιβλητικά θέατρα της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική Αρχή έχει επιτύχει να είναι ένα θέατρο ανοικτό στην Πειραϊκή κοινωνία.  «Είναι χαρά  μας  να δίνουμε χώρο στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών να παρουσιάζουν θεατρικές και χορευτικές δράσεις. Είναι σημαντική ενέργεια και τη στηρίζουμε, όπως στηρίζουμε και μια σειρά παρόμοιων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα που υλοποιεί το Δημοτικό Θέατρο», σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας πως στόχος είναι πέρα από παραστάσεις υψηλού επιπέδου, να πραγματοποιούνται ποικίλες δραστηριότητες με τη συμμετοχή των πολιτών.  Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης κάλεσε τους Πειραιώτες να συμμετέχουν.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, τόνισε σε δήλωσή του ότι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του στους συνδημότες μας που διανύουν την 6η δεκαετία της ζωής τους, προσθέτοντας: «Με τη δημιουργία της μουσικής και θεατρικής μας ομάδας «60 over 60», οι συμπολίτες μας γίνονται πρωταγωνιστές πάνω στη σκηνή και όλοι εμείς θεατές στη δική τους παράσταση. Είναι μια ακόμα όμορφη πρωτοβουλία που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο με τις δράσεις του φέρνει πιο κοντά στο θέατρο τους δημότες μας. Μια δωρεάν δράση για τους Πειραιώτες που λαμβάνει χώρα σε ένα από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά μνημεία της χώρας».