Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Μόρια την Κυριακή, τις ευρύτερες διαστάσεις του προσφυγικού αλλά και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σχολίασε στην εκπομπή One Direct ο βουλευτής Πειραιά της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που θα έχουμε για χρόνια. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει διατυμπανίσει σε όλους είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της αυτό το βάρος» εκτίμησε ο «γαλάζιος» βουλευτής και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει δείξει αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με όσα μέσα έχει».

Όσο αφορά τα ασυνόδευτα παιδιά, ο κ. Κατσαφάδος επισήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει δείξει το ανθρωπιστικό της πρόσωπο με τις προσπάθειες που γίνονται σε ότι έχει να κάνει με τα ασυνόδευτα παιδία» ενώ τόνισε πως «αυτό το θέμα το έχει θέσει επισταμένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ομολόγους του».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «σε όλες τις διεθνείς επαφές του, ο πρωθυπουργός, έθεσε το ζήτημα του μεταναστευτικού. Ζήτησε ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό σε επίπεδο Frontex αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή. Και φυσικά να τηρηθεί το Σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας για το θέμα».

Για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Κατσαφάδος επεσήμανε πως «σε πολύ σύντομο διάστημα, προωθήθηκαν νομοσχέδια για εμβληματικά έργα, όπως το Ελληνικό, οι Σκουριές αλλά και το λιμάνι του Πειραιά».

Για το Ελληνικό ο «γαλάζιος» βουλευτής τόνισε ότι «πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο ως προς την αλλαγή της νοοτροπίας της χώρας», και πως «με την υλοποίηση του θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας».

Αναφερόμενος στις οικονομικές – επιχειρηματικές κινήσεις και διεθνείς επαφές της ΝΔ, σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ο καλύτερος πρεσβευτής για να δείξει ότι η Ελλάδα από πρόβλημα της Ευρώπης έχει γίνει σαν μία πηγή ευκαιρίας για τις επιχειρήσεις που θέλουν να έρθουν και αναπτυχθούν στη Ελλάδα» και πως «η κυβέρνηση έχει ως στόχο να πείσει όσους θέλουν επενδύσουν στην Ελλάδα, Έλληνες ή ξένους, ότι η χώρα άλλαξε».