Στο Λονδίνο θα μεταβεί για δύο μέρες ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Με ζητήματα της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας και η διμερή συνεργασία Ελλάδας-Μεγάλης Βρετανίας στο ναυτιλιακό τομέα, ενόψει του Brexit, να αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει αύριο και μεθαύριο, ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Tην Τρίτη 03/09 o κ. Πλακιωτάκης θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. Kitack Lim, ενώ την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου με την υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας Nusrat Ghani.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει ο υπουργός με το γενικό γραμματέα του ΙΜΟ, θα εξεταστεί το θέμα της εφαρμογής του νέου τύπου καυσίμου χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, από το 3,5% στο 0,5% από 01/01/2020 που έχει θέσει ο διεθνής ναυτιλιακός οργανισμός, αλλά και η αποτελεσματικότερη εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων. Επίσης, η εντονότερη παρουσία της Ελλάδος στα θεσμικά όργανα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.  

Στη συνάντηση που θα έχει ο κ. Πλακιωτάκης με την υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας κυρία Νουσράτ Γκανί, αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς ναυτιλιακές σχέσεις των δύο χωρών η ναυτική εκπαίδευση και η προοπτική της αμοιβαίας αναγνώρισης αναφορικά με τα αποδεικτικά της ναυτικής ικανότητας.  
Επίσης, θα εξεταστεί η συνεργασία των δύο κρατών στο πλαίσιο των εκλογών στον ΙΜΟ για την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου αλλά και οι επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα μας αναφορικά με λιμενικό τομέα.