Ραντεβού στα παράλια του νομού Λάρισας, δίνει και φέτος, από 25-28 Ιουλίου, το φεστιβάλ «Με Θέα το Αιγαίο», ο θεσμός που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους δήμους Αγιάς και Τεμπών και με τη βοήθεια πολλών εθελοντών και φορέων.

Οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με «άρωμα γυναίκας» -Ρίτα Αντωνοπούλου, Ματούλα Ζαμάνη, Γιολάντα Δαναού, Μελίνα Κανά-, πολλές ακόμη μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, έκθεση σύγχρονης τέχνης, προβολές ταινιών, εκδηλώσεις για παιδιά, αθλητικές δραστηριότητες κ.α.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε ότι «για άλλη μια χρονιά βγάζουμε μπροστά τα παράλια του νομού Λάρισας με άλλο τρόπο και συνεργαζόμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους, καλλιτέχνες και εθελοντές που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους και να στείλουν την εικόνα και το μήνυμα μιας κοινωνίας που δεν παραδίδεται, που αντιστέκεται και ξέρει να ζει, γιατί η ζωή είναι κυρίαρχη».

Επίσης ο κ. Αγοραστός τόνισε πως «από τις 25 μέχρι τις 28 Ιουλίου τα παράλια του νομού Λάρισας θα κινούνται σε άλλο ρυθμό: θεάτρου, ποίησης, κόμικς, τραγουδιού αλλά και σε αθλητικό ρυθμό με τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε στο πλαίσιο του φεστιβάλ». Τέλος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφερόμενος στα έργα στα παράλια της Λάρισας είπε: «Τα παράλια αλλάζουν όψη με εκατοντάδες έργα εκατομμυρίων ευρώ για την προσβασιμότητα, νέες γέφυρες και αναπλάσεις. Δεν είναι τυχαίο που παρ' όλες τις ακραίες καιρικές καταστάσεις, με τις παρεμβάσεις που κάναμε σε ρέματα και χείμαρρους, με τα αντιπλημμυρικά μας έργα αντισταθήκαμε και παρότι το ύψος της βροχής ήταν υψηλό οι επιπτώσεις δεν ήταν ανάλογες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας σημείωσε ότι «και φέτος με τη συνέργεια πολλών φορέων και μεμονωμένων εθελοντών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε να παρουσιάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει πολιτιστικές αλλά και αθλητικές εκδηλώσεις». Μιλώντας για το πρόγραμμα του φεστιβάλ είπε ότι «το πρόγραμμα φέτος αναφέρεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα θέλω και καλύπτει πράγματι ένα πολιτιστικό κενό».

«Είναι σπουδαία η συνεισφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας που σε συνεργασία με τους δήμους και τους φορείς καταφέρνει κάθε χρόνο να παρουσιάζει ακόμα πιο ποιοτικές εκδηλώσεις» είπε ο δήμαρχος Αγιάς και συμπλήρωσε: «Ταυτόχρονα ένας μεγάλος αριθμός έργων έρχεται να αλλάξει της εικόνα των παραλίων και να την αναβαθμίσει. Αυτή η προσπάθεια πρέπει να συμπορεύεται όμως και με τη δική μας νοοτροπία και συμπεριφορά απέναντι στα έργα υποδομής, που πρέπει να τα προσέχουμε και να τα προστατεύουμε».

Ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος αναφέρθηκε στην συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, λέγοντας ότι έχει γίνει πλέον θεσμός.

«Ένας θεσμός που αναδεικνύει την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα, τις παραδόσεις κάθε περιοχής και προβάλλει τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Κυρίως όμως αναδεικνύονται ο εθελοντισμός, η συνεργασία κι η συνέργεια, που σε τελική ανάλυση είναι τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν και μας κάνουν να αρνούμαστε να ηττηθούμε ως έθνος, ως λαός και ως κοινωνία στη δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε» τόνισε δήμαρχος Τεμπών.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου μάθησης, Νίκος Λιούπας είπε ότι το καθιερωμένο ραντεβού στα παράλια της Λάρισας φέτος είναι ακόμα πιο ανανεωμένο, με πολλές εκδηλώσεις, που θα ικανοποιήσουν τους παραθεριστές και όλους τους επισκέπτες της περιοχής. «Αναδεικνύουμε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παράδοση και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον των δήμων Αγιάς και Τεμπών και καλούμε όλους, να έρθουν να απολαύσουν ποιοτικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέα το Αιγαίο» κατέληξε.