Mε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ασχολείται ένα ακόμα διεθνές Μέσο Ενημέρωσης. Ο λόγος για το Time, o αρθρογράφος του οποίου υπογράφει το θέμα με τίτλο: «Οι εκλογές φέρνουν ελπίδα σε μία χώρα που την είχε ανάγκη».

«Ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχέθηκε ότι η χώρα θα ξαναγίνει περήφανη και οι ψηφοφόροι του έδωσαν μια ισχυρή νίκη στις εκλογές» σημειώνει.

Στη χώρα επέστρεψε το «κανονικό» (mainstream) και οι λαϊκιστες υποχωρούν, συνεχίζει ο Ίαν Μπρέμερ. 

Παράλληλα, αναφέρει τη θετική στάση των δανειστών έναντι μιας κυβέρνησης φιλικής προς τις επιχειρήσεις, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει το ετήσιο πλεόνασμα του προϋπολογισμού και να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση πολλών δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να μειωθούν οι φόροι και να ξεκινήσει η οικονομική ανάπτυξη».

«Η ΝΔ έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να προκαλέσει άλλη οικονομική κρίση, θέτοντας τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που οι Ευρωπαίοι ίσως δεν χειριστούν καλά, τώρα που η μεταναστευτική κρίση υπονομεύει την πολιτική συναίνεση της ΕΕ και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει πλέον το πολιτικό κεφάλαιο για να συνάψει μία αξιόπιστη συμφωνία» σημειώνει ο ίδιος.

Πάντως, σπεύδει να σημειώσει ότι ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να κινηθεί πολύ γρήγορα για να μην χάσει το momentum. «Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό πάνω από 30%, επέστρεψε στην αντιπολίτευση και δεν έχει πλέον την ευθύνη να προκαλέσει οικονομική καταστροφή. Μπορεί πλέον να κάνει ανέξοδη κριτική σε αυτούς που ανέλαβαν να σηκώσουν το βάρος. Η Ελλάδα ίσως πάλι βρέθει αντιμέτωπη με διαδηλώσεις που χτύπησαν άσχημα την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ -προκαλώντας παράλληλα ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στην Αθήνα.»

Για την ώρα, καταλήγει το δημοσίευμα, οι Έλληνες είναι αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Αλλά δεν έχουν γλιτώσει από τα χειρότερα και ο νέος πρωθυπουργός θα διαπιστώσει ότι η νίκη ήταν το εύκολο κομμάτι.

Στο θέμα υπάρχει και το παρακάτω βίντεο  με τον νέο πρωθυπουργό να μιλά για την οικονομία και το πρόγραμμά του: