Ενωτικός στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» σημείωσε.

Ζήτησα ισχυρή εντολή και μου την προσφέρατε γενναιόδωρα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ αναφέρθηκε και στους Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα τον καιρό της κρίσης. «Δεν σας ζητώ να γυρίσετε άμεσα πίσω. Σας ζητώ απλά να έχετε το βλέμμα σας και την καρδιά σας στραμμένη στην Ελλάδα. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Δεν είμαστε μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και ελάχιστων απαιτήσεων, οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε και στην πράξη.»

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ζήτησε ισχυρή εντολή και οι πολίτες του την πρόσφεραν γενναιόδωρα, ξεπερνώντας προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Ευχαρίστησε τη σύζυγο και τα τρία του παιδιά, συμπληρώνοντας: «Αυτή την ώρα νιώθω να με προστατεύει όσο ποτέ η ευχή των γονιών μου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα «σηκώσει άμεσα τα μανίκια» για να δουλέψει σκληρά και ομαδικά, ενώ δεν ζήτησε περίοδο χάριτος.

Δεσμεύθηκε να δουλέψει για την αποκατάσταση των θεσμών, αλλά και την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ.