Μιλώντας σε πρωϊνή εκπομπή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι η τρίτη περιφέρεια στην οποία θα είναι υποψήφιος είναι η Β' Πειραιά. Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πως θα ήταν υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα Αθήνας και στην Αχαΐα. Μάλιστα αιτιολόγησε την συγκεκριμένη απόφασή του βάση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα ανέφερε βλέποντας τον χάρτη των ευρωεκλογών και είδε ότι σε πέντε περιφέρειες η ΝΔ δεν ήταν πρώτη. Και αποφάσισε να είναι υποψήφιος σε τρεις από αυτές: Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών, που ήταν όμως μία επιλογή την οποία έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό σε μία συμβολική κίνηση καθώς πρόκειται για περιοχές στις οποιες διαχρονικά η ΝΔ υστερούσε. Στην Αχαΐα, στην οποία τόνισε ότι δίνει σημασία και γιατί ο υποψήφιος της ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης κέρδισε την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας. Και η τρίτη περιφέρεια στην οποία θα είναι υποψήφιος θα είναι η Β’ Πειραιά, ίσως η πιο δύσκολη παραδοσιακά περιφέρεια για τη ΝΔ, όπως σχολίασε.

“Είναι προσωπικό μου ζήτημα να σταθώ δίπλα σε μία υποβαθμισμένη περιοχή και να πείσω ότι οι συμπολίτες μας θα είναι ωφελημένοι από ένα πρόγραμμα το οποίο βάζει στην πρώτη γραμμή την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας” είπε και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Δραπετσώνα και το Κερατσίνι.