Για το έργο του στην τοπική αυτοδιοίκηση στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη, αλλά και για την επόμενη μέρα που τον βρίσκει υποψήφιο βουλευτή στην Α΄ Πειραιά και Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία, μίλησε στην εκπομπή One Talk, ο Γιάννης Μελάς.

 Αναφερόμενος στην άκρως επιτυχημένη πρώτη θητεία στον δήμο Πειραιά, την οποία οι πολίτες επιβράβευσαν δίνοντας θριαμβευτική νίκη στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», είπε πως «ήμασταν μια ομάδα εξαιρετική, με δήμαρχο τον Γιάννη Μώραλη. Η ομάδα μας στο Πειραιά δούλεψε πάρα πολύ σκληρά πέντε χρόνια. Έκανε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε έναν δήμο, ο οποίος πάσχει στα οικονομικά και έχει πληγεί πάρα πολύ από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών ». «Κάναμε πράγματα, τα οποία ο κόσμος τα αναγνώρισε και, μετά από πέντε χρόνια στη διοίκηση του δήμου, ο Πειραιάς Νικητής ενώ το 2014 είχε πάρει 33%, πήρε 45% στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτό σημαίνει ότι οι Πειραιώτες αναγνώρισαν και το έργο και τις προσπάθειες και το αποτέλεσμα που ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά» κατέληξε.

Μιλώντας για την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και τις επερχόμενες εθνικές κάλπες υπογράμμισε πως «ο κόσμος επιβράβευσε την πολιτική και τη στρατηγική του κ. Μητσοτάκη» ενώ συμπλήρωσε ότι «το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο: ο Κ. Μητσοτάκης είναι κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού». Συμπλήρωσε, δε, ότι μέχρι πρότινος «η αριστερά είχε το άλλοθι. Η αριστερά ήταν αλάνθαστη» ωστόσο κατέστησε σαφές ότι «ο κόσμος τη δοκίμασε τι σημαίνει ‘’πρώτη φορά αριστερά’’ και την αποδοκίμασε». Μάλιστα, προέβλεψε πως η διαφορά στις εθνικές εκλογές θα είναι μεγαλύτερη από αυτή των ευρωεκλογών. 

Όσον αφορά την απόφαση του να πολιτευτεί στην Α΄ Πειραιά και Νήσων, επεσήμανε πως «αγαπώ την πόλη που μεγάλωσα, που έχω προσφέρει τα τελευταία 9 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχω αγωνιστεί για τον δήμο του Πειραιά», συμπληρώνοντας πως έχει αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης όλα αυτά τα χρόνια με τα νησιά και τις περιοχές που ανήκουν στην περιφέρεια της Α' Πειραιά, τονίζοντας ότι  είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η οποία έχει πληγεί αρκετά από την κρίση και ο κόσμος έχει δοκιμαστεί πάρα πολύ. Πρόσθεσε για την Α' Πειραιά και Νήσων, ότι «είναι μια περιφέρεια για την οποία αξίζει να αγωνίζεσαι για τους ανθρώπους που ζουν και κατοικούν εκεί και μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς ανάπτυξης.»