Παγκόσμιο φαινόμενο! Θαύμα! Απογείωση! Κυριαρχία! Ομάδες Θρύλοι! Όλα αυτά τα έχει πετύχει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Κυρίαρχος στην Ελλάδα, σαρώνει τους τίτλους, πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός οργανισμός στην ήπειρό μας. Φέτος ξανά «6 στα 6» πρωταθλήματα σε βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών, πόλο Ανδρών και Γυναικών, χάντμπολ και μπάσκετ Γυναικών.

Η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μίλησε στον «Κόκκινο Πρωταθλητή». Για μια ακόμα ερυθρόλευκη χρονιά! Σημειώνοντας πώς όλες αυτές οι μεγάλες επιτυχίες που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια φέρουν τη σφραγίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ηγέτης του Θρύλου είναι ο εγγυητής και οι αθλητές και οι αθλήτριες το αναγνωρίζουν. Αλλά υπάρχει και ο Μιχάλης Κουντούρης. Η συμβολή του προέδρου καταλυτική!

Όσον αφορά στο μέλλον. Θα είναι ακόμα καλύτερο. Ειδικά για την υδατοσφαίριση και την κολύμβηση. Η δέσμευση του Βαγγέλη Μαρινάκη για ένα νέο και υπερσύγχρονο κολυμβητήριο, κάτι που αποτελεί το όνειρο όλων των Ολυμπιακών, αποτελεί το εχέγγυο για να κυριαρχήσει μόνιμα ο Ολυμπιακός και στην Ευρώπη.

Πώς εξηγείς το θαύμα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού;

«Όντως πρόκειται για θαύμα. Ένα θαύμα που είναι αποτέλεσμα μεθοδικότητας, οργάνωσης και σκληρής δουλειάς. Ένα μοναδικό επίτευγμα που έχει προέλθει χάρη στην αμέριστη στήριξη του κυρίου Μαρινάκη. Όχι μόνο την ηθική, αλλά και την οικονομική. Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας δεν είναι μόνο η εξυγίανση του Ερασιτέχνη, αλλά και η επιστροφή του στην κορυφή και στις κατακτήσεις συνεχόμενων τίτλων».

Πέρα από τη φανέλα και τον κόσμο, αισθάνεσαι πως οι αθλητές του Ολυμπιακού αγωνίζονται και για να ανταποδώσουν τη στήριξη που τους παρέχει ο κύριος Μαρινάκης;


 «Φυσικά και παίζουν και για τον κύριο Μαρινάκη. Για να ανταποδώσουν τη συνέπεια, τη σταθερότητα που υπάρχει στον Ολυμπιακό και κυρίως την οικονομική ασφάλεια που ειδικά στις μέρες μας δεν είναι αυτονόητη σ’ έναν σύλλογο. Ο κύριος Μαρινάκης είναι ο εγγυητής της όλης προσπάθειας κι αυτό φυσικά είναι κάτι που έχει περάσει και στους αθλητές των τμημάτων του συλλόγου. Το βλέπουμε και στα πρόσωπά τους όταν πανηγυρίζουν μαζί του κάποιον τίτλο».

Πόσο μεγάλη είναι η συμβολή του κυρίου Κουντούρη;

«Αναμφισβήτητα η συμβολή του κυρίου Κουντούρη είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι ο άνθρωπος που διαρκώς τρέχει για τον Ερασιτέχνη και έχει καταφέρει να υλοποιήσει το όραμα του κυρίου Μαρινάκη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Από το 2011 έχει καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να είναι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα. Και σε θέματα οργάνωσης και επιτυχιών…»

Εσύ που τους ζεις από πιο κοντά (σ.σ. τον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Κουντούρη) νιώθεις ότι έπειτα από μια επιτυχία σκέφτονται αμέσως την επόμενη;


«Η αλήθεια είναι πως η εικόνα μας αδικεί λίγο όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Το να κατακτήσεις ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι από μόνος του ένας σημαντικός λόγος για να πανηγυρίσεις, να κάνεις φιέστες, να το γιορτάσεις μαζί με τον κόσμο σου, μαζί με τους χορηγούς των τμημάτων. Στον Ολυμπιακό, όμως, είναι αναπόφευκτο να σκέφτεσαι γρήγορα την επόμενη επιτυχία. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μετράμε και δύο τρόπαια σ’ ένα σαββατοκύριακο, κάτι που ζήσαμε και τώρα. Την Δευτέρα πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα στο πόλο και την επόμενη το πρωτάθλημα στο χάντμπολ. Δεν είναι υπερβολή ούτε αλαζονικό, αλλά η πραγματικότητα: Ένα σαββατοκύριακο του Ολυμπιακού μπορεί να είναι ολόκληρη η ιστορία κάποιου άλλου συλλόγου».

Πώς υποδέχτηκαν οι αθλητές του πόλο, τη δέσμευση του κυρίου Μαρινάκη για νέο κολυμβητήριο;

«Πριν αναλάβει τον Ερασιτέχνη ο κύριος Κουντούρης με την έμπρακτη στήριξη του κ. Μαρινάκη, πολλοί αθλητές αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα. Τα περισσότερα από αυτά έχουν λυθεί εξ’ ολοκλήρου σε αυτά τα χρονιά που διοικείται ο σύλλογος με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν όμως και ορισμένα, όπως αυτό των εγκαταστάσεων που ακόμα μας ταλαιπωρούν. Για παράδειγμα φέτος η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ομάδα πόλο Ανδρών αλλά και του πόλο Γυναικών, πραγματοποίησαν την προετοιμασία τους σε… μισό καταδυτήριο με παγωμένο νερό στον Άγιο Κοσμά. Επομένως και όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού υποδέχτηκε αυτή τη δέσμευση με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση και φυσικά περισσότερο απ’ όλους οι αθλητές του πόλο και της κολύμβησης. Ονειρευόμαστε τη μέρα που θα πανηγυρίσουμε τίτλους στο κατάμεστο νέο κολυμβητήριο και θα τους αφιερώσουμε στον ευεργέτη του συλλόγου, τον κύριο Μαρινάκη».

Η επόμενη μέρα; Είναι στόχος οι περισσότερες ευρωπαϊκές κορυφές;

«Ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να κάνει πρωταθλητισμό. Οι στόχοι μας συνεχώς είναι υψηλότεροι. Είναι στόχος οι ευρωπαϊκές διακρίσεις στο βόλεϊ ανδρών και γυναικών, θέλουμε να κάνουμε στο πόλο το back to back και φυσικά να διατηρήσουμε τα κεκτημένα».