Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στα γραφεία του Ολυμπιακού, στην Πλατεία Αλεξάνδρας, η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος Big4Sports, στο πλαίσιο της συμμετοχής του συλλόγου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+.

Εκπρόσωποι τεσσάρων ευρωπαϊκών αθλητικών φορέων (EPSI, SPORSORA, ICSS, Catalan Sport Council) και τεσσάρων ευρωπαϊκών αθλητικών συλλόγων (Χασκ Μλάντοστ, Λεβερκούζεν, Άαλμποργκ, Βίνερ) επισκέφθηκαν την χώρα μας και τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, με σκοπό να συζητήσουν την εξέλιξη του προγράμματος και, φυσικά, τα επόμενα βήματα.

Η συνάντηση ξεκίνησε τη Δευτέρα (27/5) το μεσημέρι, με την Γενική Γραμματέα του Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, να υποδέχεται τους φιλοξενούμενους στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Εκεί, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν παρουσιάσεις σχετικά με τις μέχρι τώρα εργασίες του προγράμματος που αφορούν την έρευνα στο κομμάτι της καλής διακυβέρνησης στους αθλητικούς οργανισμούς και φορείς, καθώς επίσης και σχετικά προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν στην επικοινωνιακή πολιτική που έχουν εφαρμόσει και πρόκειται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα για την περαιτέρω διάδοση του προγράμματος και των πρακτικών καλής διακυβέρνησης που οι συμμετέχοντες σύλλογοι καλούνται να εφαρμόσουν. Την δεύτερη μέρα της συνάντησης, συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα του προγράμματος και η βασική υλοποίηση του μέσω της σύνταξης ειδικού εγχειριδίου για πρακτικές καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της συντονίστριας αρχής EPSI επισήμαναν την μέχρι τώρα συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και συλλόγων.

Οι φιλοξενούμενοι αναφέρθηκαν με άκρως κολακευτικά σχόλια στην εξαιρετική προετοιμασία και διοργάνωση των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Σημείωσαν, πως ο Ολυμπιακός για άλλη μια φορά απέδειξε την καταλληλότητα του για τον συντονισμό τέτοιων συναντήσεων και δράσεων μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, κρίνοντας την συμμετοχή του καθοριστική για την υλοποίηση νέων και καινοτόμων αθλητικών πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στην προετοιμασία των επόμενων δράσεων και του συνεδρίου που θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2020, στο Παρίσι.

Μετά το τέλος της συνάντησης, οι συμμετέχοντες δείπνησαν στο εστιατόριο Pizzoteca, με την ευγενική χορηγία του κ. Γιώργου Γλου…