Την στήριξή της στην παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» με επικαεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, δήλωσε η  Ανεξάρτητη Συμμαχία Αττικής, εν όψει των επαναληπτικών εκλογών για την περιφέρεια Αττικής.

Δείτε την ανακοίνωση της Α.Σ.Α:

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Από την αρχή της ίδρυσής της η Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική έθεσε ως βασικούς της στόχους την ενότητα της βορειοηπειρωτικής κοινότητας, την ενεργή και αποτελεσματική στήριξη της ιδιαίτερης πατρίδας και τη διεκδίκηση της ισότιμης αντιμετώπισής μας από το ελλαδικό κράτος.

Κάναμε έναν έντιμο αγώνα, με πενιχρά μέσα, αλλά με περίσσιο πάθος, και καταφέραμε για πρώτη φορά να εκλέξουμε Βορειοηπειρώτη Σύμβουλο στην Περιφέρεια Αττικής. Ένα κατόρθωμα που πιστώνεται στους υποψηφίους του συνδυασμού μας και στις χιλιάδες των συμπατριωτών μας που μας στήριξαν και πίστεψαν στον αγώνα μας. Τους ευχαριστούμε όλους και υποσχόμαστε ότι θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους. Εν όψει του τελικού γύρου των περιφερειακών εκλογών της προσεχούς Κυριακής αυτονοήτως τίθεται το ζήτημα της στήριξης ή μη κάποιου εκ των δύο υποψηφίων που κατάφεραν να περάσουν στον

δεύτερο γύρο. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής μας, κ. Ανδρέα Κούρτη, με το σύνολο των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης, κι αφού συζητήθηκαν τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής, αποφασίστηκε με πλειοψηφία 110-28 να προτείνουμε στους ψηφοφόρους μας να παράσχουν τη στήριξή τους στην παράταξη “Νέα Αρχή για την Αττική” και στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη. Ο κ. Πατούλης ήταν ο μόνος εκ των δύο υποψηφίων, ο οποίος επικοινώνησε με την παράταξή μα και ζήτησε να ακούσει τις θέσεις και τα αιτήματά μας. Στη συνάντηση με τον κ. Κούρτη, δεσμεύτηκε για έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη από την Περιφέρεια Αττικής προς τους ελληνικούς δήμους της Βορείου Ηπείρου, με έργα υποδομής, υλικοτεχνική βοήθεια και τεχνογνωσία. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της εν Ελλάδι βορειοηπειρωτικής κοινότητας.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός μπορεί να ελπίζει σε έναν πραγματικό φίλο και συμπαραστάτη. Ασφαλώς, αναγνωρίζουμε ότι ορισμένοι από τους υποστηρικτές της ΑΣΑ έχουν διαφορετική πολιτική και ιδεολογική προσέγγιση και δεν θα ακολουθήσουν την παραίνεσή μας αυτή. Όπως πάντα, η επιλογή τους έχει τον απόλυτο σεβασμό μας. Άλλωστε, η συμπόρευσή μας με την παράταξη “Νέα Αρχή για την Αττική” δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε την ανεξαρτησία μας. Ξεκινήσαμε ανεξάρτητοι από κόμματα και οικονομικά συμφέροντα και θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Η παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι ανεξάρτητη, διακριτή, θα υπερψηφίζουμε τις αποφάσεις με τις οποίες συμφωνούμε και θακαταψηφίζουμε εκείνες με τις οποίες διαφωνούμε.

Κανένα κόμμα και καμία παράταξη δεν θα μας απορροφήσει. Μόνος μας στόχος να υπηρετήσουμε τους Βορειοηπειρώτες και τη Β. Ήπειρο.