Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υπηρέτησε το συμφέρον της κυβέρνηση και όχι τους πολίτες δήλωσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Secret» του Παναγιώτη Τζένου ο δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Σημείωσε πως αντί η περιφέρεια να διεκδικήσει χρήματα για την αυτοδιοίκηση έδωσε χρήματα για πράγματα που έπρεπε να κάνει η κεντρική διοίκηση.

Φάκελος «σκουπίδια»

Για τα σκουπίδια είπε πως έχει σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσει από την πρώτη ημέρα ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την ανακύκλωση και τη χρηματοδότηση των δήμων μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να υπάρχει κομποστοποίηση των απορριμμάτων.

Ανακοίνωσε το κλείσιμο της Φυλής μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Για το Μάτι

Για την πολιτική προστασία ώστε να αποφευχθούν τραγωδίες όπως στο Μάτι είπε πως η αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει πρόληψη. Ανέφερε πως στόχος είναι να βρισκόμαστε σε κάθε σημείο της Αττικής με εθελοντές ώστε να γίνεται μια μορφή κατάσβεσης. Τόνισε πως πρέπει να γίνει εκπαίδευση για φυσικές καταστροφές όπως για παράδειγμα τι γίνεται στα σχολεία σε περίπτωση σεισμού.

Σημείωσε πως ο Περιφερειάρχης δεν είναι κρυμμένος και θα πρέπει να κάνει συντονισμό –όπως στην τραγωδία στο Μάτι- ώστε ανάλογα με την κατάσταση που έρχεται να είναι είμαστε όλοι περισσότερο προσεκτικοί.

Κατηγόρησε την κ. Δούρου ότι στη φωτιά στο Μάτι δεν έκανε συντονισμό δεν έκανε πρόληψη και δεν κατήγγειλε την κυβέρνηση για την τραγωδία.

Ερωτηθείς τι θα κάνει για τα αυθαίρετα, απάντησε ότι αν ένα κτίσμα εμποδίζει ένα ρέμα, στον ιδιοκτήτη του θα δοθούν κίνητρα ώστε να πάει κάπου αλλού.

Σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό η Περιφέρεια δεν αδικεί κανέναν και κάνει ασφαλείς πόλεις.

Κάλεσε τους πολίτες να αφήσουν τους κομματικούς σωλήνες σημειώνοντας ότι οι θέσεις ευθύνης κρίνονται από το έργο.

Σε ερώτηση ποιον θέλει αντίπαλο στο δεύτερο γύρο, δεν απάντησε ενώ είπε πως το μόνο που θέλει είναι να λύσει τα προβλήματα του πολίτη.