Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από τα ευρωπαϊκά γήπεδο.

Κάτι το οποίο μαρτυρούν και οι αμέτρητοι τίτλοι που έχει πανηγυρίσει, οι αμέτρητες ατομικές και συλλογικές του διακρίσεις.

Εκτός, όμως, από αυτά τα επιτεύγματά του έχει εμπνεύσει παίκτες όπως ο Λούκα Ντόνσιτς, οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο στο μπάσκετ.

Ισπανική ιστοσελίδα, λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα η «elcorreogallego.es» ετοίμασε ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στον αρχηγό του Ολυμπιακού, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι έχει οδηγήσει τον Σλοβένο γκαρντ να κάνει όνειρα στο μπάσκετ, μεγαλουργώντας στο NBA με τη φανέλα των Ντάλας.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, επίσης, αναφέρεται ότι στο ελληνικό μπάσκετ υπάρχουν δύο εποχές, αυτή του τεράστιου Νίκου Γκάλη και εκείνη του επίσης πολύ μεγάλου Βασίλη Σπανούλη.

Στο δημοσίευμα αυτό αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Ο Βασίλης Σπανούλης, με τους 22 πόντους του στον ημιτελικό βοήθησε την Ελλάδα να πάρει τη νίκη κόντρα στις ΗΠΑ, παρόλο που εκείνη είχε παίκτες όπως ο Ουέιντ, ο Κρις Πολ, ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Μπος ή ο Καρμέλο Άντονι… Ο Λούκα Ντόνσιτς είδε τον αριθμό «7» να είναι «πιασμένη» στο Ντάλας και γι’ αυτό επέλεξε το «77», προκειμένου να αναφέρει στον κόσμο ότι εμπνεύστηκε και έκανε όνειρα ως έφηβος από τον Έλληνα «Killer» του Ολυμπιακού, ένας σύλλογος που όταν θα αποσύρει τη φανέλα του θα προσπαθήσει να… κλωνοποιήσει το dna του.

Το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει δύο εποχές. Αυτή του Νίκου Γκάλη, και αυτή που ξεκίνησε από τη γέννηση του Βασίλη Σπανούλη…. Ο Σπανούλης έχει επιλεχθεί τρεις φορές MVP του Final-4 (2009,2012,2013) και δύο φορές ως ο καλύτερος ευρωπαίος παίκτης (2012 και 2013). Μπορεί να χάσει 77 προσπάθειες, όμως, τη στιγμή της αλήθειας θα αφήσουν την μπάλα στα χέρια του, προκειμένου να εξαπολύσει την έκσταση μεταξύ των συμπαικτών και των αντιπάλων του».