Με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ο καιρός που θα γιορτάσουμε το Πάσχα. Σε ποιες περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν βροχές, ακόμη και χαλάζι, τα ξημερώματα.

Φεύγει η αφρικανική σκόνη και τα σύννεφα και την Κυριακή του Πάσχα η ημέρα θα είναι ηλιόλουστη και ζεστή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, καλός καιρός θα επικρατήσει έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, με μοναδική εξαίρεση τα φαινόμενα που αναμένονται τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα, κατά κύριο λόγο στην βόρεια και κεντρική ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, καιρός με παροδικές νεφώσεις αναμένεται τις πρωινές ώρες της Κυριακής στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κατά τόπους στα ορεινά.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες όμως, ενδέχεται να είναι το σκηνικό του καιρού νωρίς την Κυριακή του Πάσχα στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Έτσι, για το υπόλοιπο της Κυριακής αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις.

Υποχωρεί η Αφρικανική σκόνη

Οι συγκεντρώσεις σκόνης από την Αφρική στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στην τροπόσφαιρα, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν το φορτίο σκόνης ανατολικότερα και να καθαρίσουν το σκηνικό του καιρού στη χώρα.

Σημειώνεται όμως ότι παρ’ ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι συγκεντρώσεις σκόνης θα μειωθούν σημαντικά έως την Κυριακή του Πάσχα, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα παραμείνουν αυξημένες.