Σε πλήρη σύγχυση και πανικό φαίνεται πως βρίσκεται η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η ανακοίνωση που εξέδωσε και  κατηγορεί την δημοτική αρχή του Γιάννη Μώραλη, για τον τρόπο παραχώρησης των κοινόχρηστων χώρων στα κόμματα και τις παρατάξεις ενόψει των εκλογών. Αγνοούν μάλλον, ότι  ο αρμόδιος υπουργός για το συγκεκριμένο θέμα, είναι ο υπουργός εσωτερικών με το ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης; 

Μάλιστα στις 4  Απριλίου 2019, είχε εκδοθεί από τον υπουργό εσωτερικών η απόφαση σύμφωνα με την οποία  καθορίζονταν  οι όροι για την κατανομή των προελεπόμενων περιπτέρων στους κοινόχρηστους χώρους των Δήμων σε όλες τις παρατάξεις και τα κόμματα κατά την προεκλογικής περίοδο. Οι Δήμοι οφείλουν να την εφαρμόσουν πιστά, χωρίς να υπάρχει περιθώριο παρερμηνειών.Στον συνδυασμό που πρόσκειται  στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στον Δήμο του Πειραιά, αν και το γνωρίζουν αυτό εξαπολύουν παράλογες επιθέσεις προς τη σημερινή δημοτική αρχή του Πειραιά.

 Έχει ενδιαφέρον όμως η γενικότερη στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στην διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία συνεδρίασε για το συγκεκριμένο θέμα αποχώρησε, παρουσιάζοντας ως λόγο της παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην συνεδρίαση της διαπαρατξιακής επιτροπής. .

Ακολούθως, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πειραιά, το οποίο  διεξήθχη τη Μεγάλη  Δευτέρα  συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, στην αρχή, έθεσαν ως πραπαιτούμενο για να ξεκινήσει η συζήτηση για τους χώρους που θα δωθούν, το κόμμα της Χρυσής Αυγής, να μην πάρει καθόλου χώρο..

Στην συνέχεια, έχοντας εμπειρία στις "κωλοτούμπες", άλλαξαν γνώμη και συμμετείχαν σε σύσκεψη ώστε να βρεθεί κοινή λύση απαιτώντας μάλιστα να ξεκινήσει από μηδενική βάση η συζήτηση.  

Μετά, γύρω στις 01.30 το ξημέρωμα, μετά από  μια εξαντλητική συζήτηση για 80 θέματα τριών συνεδριάσεων ζήτησαν ξανά ,αφού  είχαν αποχωρήσει από πρώτα από την διαδικασία, να τους δοθεί ό,τι ακριβώς ήθελαν . Φυσικά αυτό δεν μπορούσε να γίνει διαφώνησαν και μετά από αυτό, ήταν αναμενόμενη, η ανακοίνωσή του στην "Αυγή".

 Ο παραλογισμός όμως, της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο αυτός, καθώς το 2014 ,αλλά και στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, είχαν συμμετάσχει και στις τρεις διαπαραταξιακες επιτροπές μαζί(!!!) με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής . Το ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν τότε ήταν ομόφωνες!!!

 Κι όμως  ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά διαμαρτύρεται,  γιατί εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά  να εφαρμοστεί και να τηρηθεί η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αντέδρασαν στην απόφαση της κυβέρνησης που υποστηρίζουν με θέρμη παρά έστησαν ένα επικοινωνιακό σόου στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Πειραιά. Η κυβέρνηση αν και είχε  δυνατότητα να βγάλει διαφορετική απόφαση δεν το έκανε. Αν το ήθελε θα μπορούσε να το πράξει ,όπως έγινε και με την απόφαση για την διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής .

Η υποκρισία αλλά και ο παραλογισμός τους έχει ξεπεράσει όρια. Στήνουν επικοινωνιακές αντιδράσεις, εις βάρος της κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας, εμπαίζοντας τους συναδέλφους τους στο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά και δείχνοντας ασέβεια απένατι στον Πειραϊκό λαό. Αυτά τα πολιτικά παιχνίδια δεν είχαν ούτε έχουν θέση στην διοίκηση ενός δήμου, μιας πόλης.

Έχει αποδειχθεί πως στην πλειοψηφία τους οι καλοί Δήμαρχοι έχουν σπάσει τα κομματικά όρια και ηγούνται ανεξάρτητων συνδυασμών, βάζοντας σε προτεραιότητα το συμφέρον της πόλης που υπηρετούν και όχι την κομματική γραμμή. Είναι λυπηρή η συνεχιζόμενη συμπεριφορά των αυτοδιοικητικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μόνο καλό δεν κάνει σε αυτούς αλλά κυρίως στην πόλη.