Συναυλία λυρικού τραγουδιού με τίτλο «Ανθολογία», διοργανώνει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου, με ελεύθερη είσοδο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 20:00,  στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).

Οι σπουδαστές από την τάξη «Μονωδία» με καθηγήτρια την κα Μαρίτα Παπαρίζου θα παρουσιάσουν μια ανθολογία της φωνητικής τέχνης. Το πρόγραμμα ανατρέχει σε αντιπροσωπευτικές στιγμές του λυρικού ρεπερτορίου, ξεκινώντας από το Μπαρόκ και την aria antiqua, συνεχίζοντας με συνθέσεις της κλασικής   εποχής και καταλήγοντας στο μιούζικαλ.

Συμμετέχουν κατά σειρά εμφάνισης: Λάμπρος Πλιάτσικας, Μαρία Αθανασοπούλου, Χαρά Τσιγαρίδα, Κωνσταντίνος Δάβιος, Δήμητρα Λογγίνου, Γιάννης Ταργοντσίδης, Βασιλεία Καλλίτση, Βασίλης Μπούρης, Μαρίνα Νικολαΐδου, Ιγκόρ Τόικιν, Θεόφιλος Ιωαννίδης, Θεόδωρος Καρδαράς.

Συνοδεύουν στο πιάνο ο  Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου και ο Κωνσταντίνος Δάβιος.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της, τόνισε πως τα τελευταία 5 χρόνια ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας έχει υλοποιήσει  πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων τις οποίες έχουν «αγκαλιάσει» οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης μας. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να έρθει αύριο στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά για να απολαύσει μια ξεχωριστή συναυλία με μουσικούς και καλλιτέχνες από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά. Στόχος μας στον Ο.Π.Α.Ν. είναι να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις πολιτιστικές μας δραστηριότητες».