Κορυφώνονται οι διεργασίες και  ενισχύεται ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» στο δρόμο προς τις εκλογές, όπου στόχος είναι να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη των Πειραιωτών για άλλη μια τετραετία, ώστε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2014.

 Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκαν και δύο νέοι υποψήφιοι οι οποίοι προέρχονται από το περιβάλλον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κατσαφάδου και οι οποίοι διαθέτουν έντονη πολιτική και αυτοδιοικητική εμπειρία. Πρόκειται για τον Πάνο Ρέππα και τον Γρηγόρη Καψοκόλη, οι οποίοι είναι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι και ανακοίνωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη στις ερχόμενες εκλογές. Επιπλέον, εκτός από τους δύο αυτούς τους πολιτικούς φίλους, του Κώστα Κατσαφάδου, και άλλοι συνεργάτες από το γραφείο και το περιβάλλον του Κώστα Κατσαφάδου, στηρίζουν την προσπάθεια της σημερινής δημοτικής αρχής και του Γιάννη Μώραλη, ώστε να κερδηθεί η εκλογική μάχη της 26ης Μαΐου.

Ο Πάνος Ρέππας γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από το 2010 έως σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά, ενώ από το 2014 έως σήμερα είναι Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου, και από το 2012 έως το 2014 διετέλεσε Αντιδήμαρχος στις Δ/νσεις Οδοποιίας – Αποχέτευσης και Αρχιτεκτονικού & λοιπών τεχνικών έργων.  Το 2015 είχε διεκδικήσει το αξίωμα του Βουλευτή Α’ Πειραιώς & Νήσων με τη Νέα Δημοκρατία.

O Γρηγόρης Καψοκόλης επίσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Από το 2010 έως και σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά. Από το 2012 έως το 2014, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου Πειραιά. Υπήρξε Πρόεδρος Παιδείας στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, Αντιπρόεδρος στη Διαχείριση Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Πειραιά, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής  Ποιότητας Ζωής, καθώς και μέλος Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν.