Αυτός, ναι, είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Αυτός, ναι, είναι ΘΡΥΛΟΣ! Με σπουδαία, μεγαλειώδη, μαγική εμφάνιση, ο Ολυμπιακός διέσυρε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 99-84, κάνοντάς της πλάκα! Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν μπασκετάρα, έφτασαν να προηγούνται μέχρι και με +25, αλλά... αρκέστηκαν στο +15, καλύπτοντας και το -12 του πρώτου αγώνα. ΜΥΘΙΚΟΣ Μάντζαρης με 19 πόντους και 6/6 τρίποντα, αλλά και 5 ριμπάουντ, από κοντά Σπανούλης (18 πόντους, 6 ασίστ), Πρίντεζης (17 πόντους, 8 ριμπάουντ), Παπανικολάου (8 πόντους, 9 ριμπάουντ), φοβερή ενέργεια έδωσε ο Χάκετ, πολύτιμη η συνεισφορά όλων.

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα, κράτησε τη Ρεάλ στο... μηδέν για περίπου 2:30’’ και αν ήταν πιο εύστοχος στις βολές (τελείωσε το δεκάλεπτο με 3/10!!!), τότε θα είχε πάρει ακόμα καλύτερη διαφορά. Ακόμα κι έτσι, πάντως, προηγήθηκε μέχρι και με 10 πόντους (14-4 από το δεύτερο τρίποντο του Μάντζαρη) και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με έξι πόντους, μιας και η Ρεάλ βρήκε τον τρόπο να ψαλιδίσει σιγά-σιγά τη διαφορά.

Στο β’ δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν φανταστικός. Ήταν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και έδειξε πως αν παρουσίαζε αυτό το πρόσωπο σε όλη τη φάση του Top16, τώρα δεν θα συζητούσαμε για το αν μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί, αλλά μόνο για το αν θα τερμάτιζε πρώτος ή δεύτερος. Όπως και να ‘χει, ο Χάκετ μπήκε και έπαιξε φανταστικά, δίνοντας και την ψυχή του σε άμυνα (δύο φοβερές άμυνες σε Νοτσιόνι) και επίθεση. Με τον Ουόρικ να προσφέρει πολύτιμα λεπτά και βοήθεια (8 πόντους, 3 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 2 επιθετικά και μία ασίστ, σε 9:37’’), τον Μάντζαρη να «εκτελεί» ξανά από τα 6,75’’ (έκανε το 48-31 με 3/3 τρίποντα!) και τον Σπανούλη να δείχνει τη μεγάλη κλάση του (απίθανη πάσα στον Πρίντεζη για το 50-31, απίθανη τριποντάρα για το 53-33), ο Θρύλος πήγε στα αποδυτήρια με το +20, τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Θρύλος συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Με τον Μάντζαρη να συνεχίζει να «πυροβολεί», κάνοντας με άλλα δύο τρίποντα το 5/5 (73-54), ο Ολυμπιακός έδειξε πως αυτά τα παιχνίδια, όταν «καίει» η μπάλα, όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο, δεν γίνεται να τα χάσει. Αν, μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προσέξει σε κάποιες φάσεις, όπως τα επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ, αλλά και τα πολλά τρίποντά της, η διαφορά θα ήταν σε πολύ μεγαλύτερα επίπεδα. Πάντως, η διαφορά έφτασε και στους 25 πόντους (68-43 με 2 βολές του Σπανούλη).

Στο τέλος, ο Θρύλος δεν λύγισε, ακόμα και όταν η Ρεάλ έβαλε κάποια μεγάλα τρίποντα. Με ψυχραιμία στα δύσκολα, αλλά και μεγάλη ένταση και πάθος, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του. Έδειξε πως είναι εδώ και πως ακόμα και τώρα, μπορεί να σώσει την κατάσταση. Ο Όντομ, ο Στρόμπερι και ο Μάντζαρης (6/6 τρίποντα, έκανε το 84-65) έδωσαν μεγάλες ανάσες με τα τρία διαδοχικά τρίποντα, ενώ ακολούθησαν έξι διαδοχικοί πόντοι αλλά και 8 στην τελευταία περίοδο από τον μεγάλο Γιώργο Πρίντεζη. Στο τέλος, η Ρεάλ έκανε συνεχώς φάουλ για να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 12, αλλά για λίγο γλίτωσε τη νέα κατοστάρα.

Πλέον, ο Ολυμπιακός κοιτάζει το παιχνίδι με τον Άρη, όπου με νίκη στην ουσία «κλειδώνει» την πρώτη θέση και ακολούθως θα σκεφτεί την Κίμκι, με την οποία παίζει την ερχόμενη Πέμπτη στη Ρωσία. Άλλες δύο νίκες και βλέπουμε...

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 53-33, 73-54, 99-84