Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Γκραν Κανάρια ο Ντέιβιντ Μπλατ στάθηκε στην απουσία των Βασίλη Σπανούλη και Γιάνις Στρέλνιεκς.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού επισήμανε ότι οποιαδήποτε ομάδα χωρίς τους δύο βασικούς πόιντ γκαρντ τους θα είχαν πρόβλημα, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση, ώστε να καλυφθεί το κενό τους.

Τέλος, ανέφερε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουν τα δύο εναπομείναντα ματς στο ΣΕΦ, ώστε να πάρουν την πρόκριση στα πλέι οφ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ματς με την Γκραν Κανάρια:

«Συγχαρητήρια στην Γκραν Κανάρια. Έπαιξε πολύ καλά. Ήταν λάθος εβδομάδα για εμάς να κάνουμε το ταξίδι στην Γκραν Κανάρια. Την διπλή εβδομάδα. Ήταν πολύ πολύ δύσκολο ταξίδι και εμείς δεν ανταποκριθήκαμε. Όμως, είναι δικό μας λάθος, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Υπάρχουν πολλά που δεν κάναμε σωστά, όμως, αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κοιτάξουμε άμεσα μπροστά. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια στην έδρα μας και πρέπει οπωσδήποτε να τα κερδίσουμε αν θέλουμε να προκριθούμε στα πλέι οφ».

Για τις εκτός έδρας ήττες του Ολυμπιακού:

«Προφανώς θα μπορούσα να αναφέρω παιχνίδια που κερδίσαμε κόντρα σε μεγαλύτερες ομάδες ή που χάσαμε για ένα δύο plays. Σίγουρα θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα. Παίζουμε χωρίς τους δύο βασικούς μας πόιντ γκαρντ. Βγάλε από οποιαδήποτε ομάδα τους δύο βασικούς της πόιντ γκαρντ, να δούμε τι μπορεί να κάνει. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Πρέπει, όμως, να βρούμε τον τρόπο να καλύψουμε το κενό τους».