Το φυσάνε και δεν κρυώνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά το γεγονός πως ένας άνθρωπος του κεφαλαίου, που προέρχεται από μία οικογένεια που ταυτίστηκε με τον όρο διαπλοκή, θα είναι σύντροφος τους και θα μπει στην τοπική τους οργάνωση για να τους ζητήσει σταυρό προτίμησης.

 Ο Πέτρος Κόκκαλης αποτελεί για αυτούς την επιτομή του μετασχηματισμού του κόμματος από καθαρά αριστερό, που προασπίζει τον εργαζόμενο και τα δικαιώματα του, σε ένα αστικό, που με την είσοδο ενός τέτοιου ονόματος δείχνει απροκάλυπτα πως αγκαλιάζει το κεφαλαίο.  Ο κ. Κόκκαλης θα λέγαμε πως «ρίχνει τις μάσκες» στο ήδη τρωθέν μνημονιακό προσωπείο του ΣΥΡΙΖΑ,  κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει έτσι αναίμακτα από παραδοσιακούς αριστερούς , οι οποίοι τον βλέπουν ως εισβολέα και όχι ως σύντροφο.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε πως οι παλαιοκομματικοί ΣΥΡΙΖΑίοι του Πειραιά, έχουν γίνει ήδη δέκτες παραπόνων και ενστάεων για τον εισοδισμό του Πέτρου Κόκκαλη, σε ένα κόμμα που μέχρι χτες, περιέφερε στα καφενεία της πόλης την ταμπέλα του ριζοσπαστικού.