Μια πολύ σημαντική αθλητική δραστηριότητα θα λάβει χώρα το Σάββατο 13 Απριλίου στον Πειραιά. Το Piraeus Night Run/Walk 2019. Ένας αγώνας που περιλαμβάνει 5 & 10 χιλιόμετρα τρέξιμο, αλλά και 2,5 χιλιόμετρα πορεία.

Πραγματοποιείται από την ΑμΚΕ «AWARE» και το Endomarch Greece στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος Endomarch Worldwide που δραστηριοποιείται σε 63 πόλεις/χώρες με στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τη γυναικεία υγεία, τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις και την άγνωστη πάθηση της Ενδομητρίωσης.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, το μεσημέρι (12:00), θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου από τον Δήμο Πειραιά και τον ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας) στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Σχετικά με τον Αγώνα:

Ο αγώνας και ο περίπατος στους δρόμους του Δήμου Πειραιά έχει καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Αυτοσκοπός δεν είναι η πρωτιά και η διάκριση αλλά η στήριξή στη γυναίκα στα σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως είναι αυτό της Ενδομητρίωσης

Αντίστοιχοι αγώνες/πορείες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο από το κίνημα Endomarch Worldwide! Έτσι μετά την επιτυχία του Endomarch Run/Walk το 2016 και την απρόσμενη προσέλευση κοινού το 2017 στο Endomarch Piraeus Night Run/Walk by Stoiximan.gr και , η Ελλάδα στοχεύει και φέτος να ενημερώσει δυναμικά το ευρύ κοινό, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τις Ελληνίδες, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της Ενδομητρίωσης αλλά και όλους, άντρες-γυναίκες που απλά θέλουν να συνδράμουν σε αυτόν τον σκοπό!

Που πάνε τα έσοδα του Αγώνα;

Η AWARE στοχεύει να στηρίξει με τα έσοδα του Run/Walk έμπρακτα και σε διάρκεια την Υγεία των Γυναικών και τις Χρόνιες Γυναικολογικές Παθήσεις στην Ελλάδα.

H AWARE επιθυμεί να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα:

  • Προγράμματα ενημέρωσης νέων γυναικών 20 – 39 ετών.
  • Πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις σε χώρους εργασίας, μαθήτριες 3ης Λυκείου κ.α.
  • Τη δημιουργία Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης πασχόντων για καθοδήγηση
  • Οργάνωση ψυχοθεραπευτικών προγραμμάτων για τις ενδιαφερόμενες, για το πώς μπορούν να βελτιώσουν τη καθημερινότητα τους, τη ζωή τους (ψυχολογία, διατροφή, άσκηση)
  • Στόχος της AWARE είναι να προσεγγίσει με την ίδια δυναμική και άλλες χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις, για τις οποίες υπάρχει άγνοια ή παραπληροφόρηση, όπως οι γυναικολογικές κακοήθειες με έμφαση τον καρκίνο του ενδομητρίου, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και των καρκίνο ωοθήκης (ειδικά για τις πάσχουσες αναπαραγωγικής ηλικίας).