Ένα σκηνικό τρόμου επικρατεί από το πρωί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Βρυξελλών στο Βέλγιο εξαιτίας δύο ισχυρών εκρήξεων που σημειώθηκαν στο Ζάβεντεμ και μια τρίτη έκρηξη, με διαφορά περίπου μίας ώρας, στον σταθμό του μετρό στο Μάαλμπεκ, κοντά σε κτήρια της Ε.Ε. . 

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, δευτερόλεπτα πριν τις εκρήξεις υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά. Επίσης, το τηλεοπτικό δίκτυο VRT μετέδωσε πως τουλάχιστον η μία έκρηξη προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας.

Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν διαπιστωθεί, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη χώρα του βασικού καταζητούμενου για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Το αεροδρόμιο εκκενώνεται και οι πτήσεις από και προς σε αυτό ακυρώθηκαν μέχρι νεωτέρας. Παράλληλα, σταμάτησε και η σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο, ενώ έκλεισαν και όλοι οι σταθμοί του μετρό στη βελγική πρωτεύουσα.

Οι εικόνες μεταφέρουν το χάος που επικρατεί εκεί: