Μια ημερίδα με σκοπό να επιμορφώσει τους προπονητές, γυμναστές, καθηγητές φυσικής αγωγής, γονείς αθλητριών αλλά και τις ίδιες τις αθλούμενες, για τις ιδιαίτερες φυσιολογικές και ψυχολογικές ανάγκες των γυναικών κατά τη συμμετοχή τους σε προγράμματα σωματικής άσκησης.

Πολλές πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν ότι τα προγράμματα φυσικής άσκησης που λαμβάνουν υπόψιν τους αυτές τις ιδιαιτερότητες συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση των τραυματισμών, στην αποφυγή διατροφικών διαταραχών, στη μείωση των ποσοστών εγκατάλειψης της συμμετοχής σε αθλητικά προγράμματα, καθώς και στη σημαντική ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των κοριτσιών/γυναικών και της αποδοχής της σωματικής τους εικόνας.

Παράλληλα, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, θα διερευνηθούν τα εμπόδια που καθιστούν πιο δύσκολη την πρόσβαση των γυναικών στον αθλητισμό σε σχέση με τους άντρες. Σύμφωνα με δημοσιευμένες έρευνες, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερους φραγμούς τόσο στην ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό όσο και στη συμμετοχή τους στην προπονητική και στην αθλητική διοίκηση.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος – Sports Excellence
Υπό την επιστημονική επίβλεψη: Α' Ορθοπαιδική Κλινική ΕΚΠΑ

Σάββατο 09/03 | 10.00 - 14.00

Ελεύθερη είσοδος

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ