Τις στρεβλώσεις του Συντάγματος, αλλά και τους κινδύνους που κρύβει η επικείμενη αναθεώρηση του ανέλυσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος παρουσία 400 ατόμων,  σήμερα Τετάρτη στον Πειραιά, σε μία εκδήλωση που έγινε με αφορμή το νέο του βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας-Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του Συντάγματος».

 Την εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας,  ο οποίος θυμήθηκε πως σαν σήμερα πέθανε η Μελίνα Μερκούρη και ξεκίνησε την εκδήλωση με  αυτή την επισήμανση. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης καλωσόρισε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά στην πόλη του Πειραιά και στο τέλος της ομιλίας του τον αναγόρευσε σε επίτιμο μέλος του βιοτεχνικού επιμελητηρίου . Επίσης, χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης, ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τον «συνάδελφο» του στον Πειραιά και εκθείασε τόσο την επιστημονική του κατάρτιση, όσο όμως και την πολιτική του σταδιοδρομία.

Για το βιβλίο μίλησε τόσο ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος,  όσο και ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, που αμφότεροι ανέλυσαν σημαντικά κεφάλαια του και ανέπτυξαν τους προβληματισμούς τους. Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη για την παρουσία τους στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους για τους οποίους έγραψε ένα βιβλίο με το συγκεκριμένο θέμα .