Σε όσους ασχολούνται με τα κοινά και ζητούν την εμπιστοσύνη των πολιτών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επειδικνύουν  σταθερότητα στη λήψη αποφάσεων και να αποφεύγουν ουσιαστικά τις κυβιστήσεις.

Τελευταία, στο περιβάλλον του Νίκου Βλαχάκου, υποψηφίου της ΝΔ, για τον Δήμο Πειραιά, έχει αναπτυχθεί η θεωρία της επιβολής κομματικής πειθαρχίας, σε όλα τα στελέχη της ΝΔ του Πειραιά ενόψει των εκλογών. 

Βέβαια ξεχνούν όσοι αναπτύσσουν αυτήν την θεωρία, ότι ο Νίκος Βλαχάκος στις εκλογές του 2010,  ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Μαντούβαλου απέναντι στον Βασίλη Μιχαλολιάκο. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος όχι μόνο είχε το χρίσμα από την ΝΔ, αλλά ήταν και γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ. Ο Νίκος Βλαχάκος, τότε πήγε «κόντρα» στην κομματική γραμμή της ΝΔ και στον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος εκλέχθηκε Δήμαρχος Πειραιά, το 2010 και ο Νίκος Βλαχάκος, απέναντι από την κομματική γραμμή, σπάζοντας την κομματική πειθαρχία της ΝΔ, είχε εκλεγεί με τον Πέτρο Μαντούβαλο δημοτικός σύμβουλος.

Μάλλον όσοι το παίζουν βασιλικότεροι του βασιλέως, δεν έχουν καταλάβει τόσα χρόνια, ότι οι Πειραιώτες στις δημοτικές εκλογές, δεν ψηφίζουν και δεν έχουν ανάγκη να ψηφίσουν Δήμαρχο και δημοτική αρχή με κομματικά χαρακτηριστικά. Ο πειραϊκός λαός, ψηφίζει, βάσει των ανθρώπων και των συνδυασμών, οι οποίοι θα εκφράσουν καλύτερα τα συμφέροντα της πόλης του Πειραιά και θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα τους.