Η απόφαση πάρθηκε και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στον Ολυμπιακό. Από την ανακοίνωση των Ερυθρόλευκων, στην τοποθέτηση με κάθε επισημότητα την Τρίτη στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, με τους ανθρώπους της ομάδας του Πειραιά να εμμένουν στην απόφασή τους για το #mexritelous αναφορικά με την ελληνική διαιτησία και το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν τόνισε στη συνέλευση των φορέων της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ότι δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, εάν δεν οριστούν ξένοι διαιτητές. Παράλληλα οι Πειραιώτες επιμένουν ότι δεν θέλουν να σφυρίξουν ξανά την ομάδα τους οι Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου, κάτι που τηρήθηκε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Άρη στο ΣΕΦ.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να αφήσουν την υπόθεση στην μοίρα τους και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στην ΚΕΔ και στην ΕΟΚ.

Παράλληλα ο Ολυμπιακός ζητάει η διαιτησία να φύγει από τα χέρια της ΕΟΚ και να περάσει στην ίδια την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, δηλαδή στον ΕΣΑΚΕ. Το ζητούν επίμονα, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές και από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος αναφορικά με την αξιοπιστία της ελληνικής διαιτησίας και των αποφάσεων που παίρνονται στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.