Δυο χρόνια αφού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρέδωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Ελληνική κοινωνία, το όραμα του ΙΣΝ να δημιουργήσει ένα δημόσιο χώρο με ανοιχτή και ελεύθερη πρόσβαση για όλους χωρίς αποκλεισμούς έχει γίνει πραγματικότητα.

Για το 2018, το ΚΠΙΣΝ κατέγραψε αριθμό-ρεκόρ με τις επισκέψεις να αγγίζουν τα 5,3 εκατομμύρια.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΚΠΙΣΝ και την οποία παρουσίασε η Καθημερινή προκύπτει πως «Πιο δημοφιλές καταγράφεται το ΚΠΙΣΝ στους νέους μεταξύ 18-29 ετών και στην ηλικιακή ομάδα των 30-44 ετών, όπου συνήθως ανήκουν και οι οικογένειες οι οποίες επιλέγουν κυρίως τις δραστηριότητες και τις παιδικές χαρές. Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται για να κάνουν βόλτα στο πάρκο με φαγητό ή καφέ και παρακολουθούν κυρίως συναυλίες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και έπειτα παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το σύνολο των επισκεπτών αξιολογεί θετικά το ΚΠΙΣΝ (99%), όπως και τις υπηρεσίες καθαριότητας (99%) και την εξυπηρέτηση του προσωπικού (90%)…»

Αναφορικά με την επιτυχημένη πορεία του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ Νίκος Μανωλόπουλος δήλωσε στην Καθημερινή «Το κοινό επιβραβεύει τη δημιουργία ενός μοναδικού έργου πολιτισμού και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Οι κάτοικοι της Αττικής, ιδιαίτερα, έρχονται και ξανάρχονται στο ΚΠΙΣΝ, επιδοκιμάζοντας τον τρόπο λειτουργίας του έργου. Οφείλουμε βαθιά ευγνωμοσύνη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο διοικητικό του συμβούλιο και στα στελέχη του, και ιδιαίτερα στον πρόεδρό του Ανδρέα Δρακόπουλο για την πολλαπλή, έμπρακτη στήριξη και ενθάρρυνση που παρέχει στο ΚΠΙΣΝ. Θερμές ευχαριστίες επίσης οφείλουμε στο εποπτεύον υπουργείο Οικονομικών για τον υποδειγματικό πραγματικά τρόπο με τον οποίο ασκεί τον εποπτικό του ρόλο και τη βοήθεια που προσφέρει στο ΚΠΙΣΝ».