Παρά τις πολλές και σοβαρές απουσίες του, ο Ολυμπιακός κερδίσε την Α.Ε.Κ. με 3-0 σετ για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 βόλλεϋ γυναικών και επέστρεψε στις νίκες, παρά τις πολλές απουσίες.

Ο Ολυμπιακός που παρατάχθηκε χωρίς τις Λαζάρεβιτς, Χριστοδούλου, Μαλασάι, με την Κονόμι δηλωμένη ως ακραία και όχι λίμπερο και την Γιώτα ως ακραία, χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να βρει τα πατήματα του μέσα στο τάραφλεξ. 

Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Α.Ε.Κ. που ξεκίνησε πιο δυνατά στο πρώτο σετ, του οποίου κύριο χαρακτηριστικό ήταν η νευρικότητα και τα χαμένα σερβίς και από τις δυο ομάδες, κατάφερνοντας να προηγηθεί με 11-16. Οι ερυθρόλευκες επέστρεψαν όταν βελτίωσαν τις επιλογές τους στην επίθεση με την Τσβετάνοβα και Κωνσταντίνου, καταφέρνοντας τελικά να κατακτήσουν το σετ με 28-26.

Στο δεύτερο σετ η Α.Ε.Κ. ήταν και πάλι αυτή που ξεκίνησε δυνατά αλλά ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα στο πρώτο τεχνικό ταιμ αουτ (8-7) και έκτοτε δεν το έχασε σε κανένα σημείο του σετ, το οποίο κέρδισε με 25-21, με τις αθλήτριες του να παρουσιάζονται εμφανώς βελτιωμένες τόσο στην υποδοχή όσο και στην επίθεση. 

Το τρίτο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο, η Α.Ε.Κ. ήταν κοντά στο σκορ μόνο μέχρι το 8-6 και στην συνέχεια οι ερυθρόλευκες με πολύ καλά ποσοστά τόσο στην επίθεση (13/27 48%) όσο και πάνω στο φιλέ με 8 μπλοκ δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στις αντιπάλους τους και τελείωσαν το σετ σε 24’ με 25-13. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κοβάτσεβιτς πέρασε στον αγώνα για την τελευταία φάση την νεαρή Μιλεντίγεβιτς, την οποία εμπιστεύθηκε η Αρετή Τέζα για την τελευταία επίθεση και δικαιώθηκε αφού η μικρή πήρε το μπλοκ άουτ και τον τελευταίο πόντο του αγώνα. 
 

Τα σετ

28-26 (33’), 25-21 (29’), 25-13 (24’)
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 12 (10/21 επ., 2 άσοι), Κωνσταντίνου 15 (13/29 επ., 2 μπλοκ, 33% υπ. - 21% άριστες), Εμμανουηλίδου 8 (3/6 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Λαμπρούση 9 (7/10 επ., 2 μπλοκ), Τέζα 2 (1 άσο, 1 μπλοκ), Τσβετάνοβα 18 (12/36 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Κοκκινάκη-λ (43% υπ. - 36% άριστες) / Κονόμι, Μιλιεντίγιεβιτς 1 (1/1 επ.)

Α.Ε.Κ. (Ρουμελιώτης): Τσοχατζή 1 (1/1 επ.), Κωνσταντινίδου 6 (4/15 επ., 2 μλοκ), Ιβάνοβα 5 (5/12 επ., 20% υπ. – 00% άριστες), Λαμπρινίδου 4 (2/5 επ., 2 μπλοκ), Κοσμά 8 (4/24 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 25% υπ. – 17% άριστες), Κατσαντώνη 12 (10/26 επ., 2 άσοι), Μπελλιά (45% υπ. – 28% άριστες) / Κακουράτου -λ , Σπανού 5 (5/18 επ., 40% υπ. - 30% άριστες), Κουνάδη, Πατέλη.
 

Μετά το τέλος το αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, δήλωσε:
"Χάσαμε την ευκαιρία να διατηρήσουμε το αήττητο στην κανονική διάρκεια της σεζόν, τουλάχιστον θέλαμε να μείνουμε αήττητοι στο γήπεδο μας. Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε, όπως επίσης και επειδή καταφέραμε να προφυλάξουμε κάποιες αθλήτριες που δεν είναι ακόμα έτοιμες 100% και δεν θέλαμε να ρισκάρουμε την συμμετοχή τους. Ένας ακόμα λόγος που μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι είναι ότι όλες οι αθλήτριες που έπαιξαν σήμερα απέδειξαν ότι μπορούν και αυτές να παίξουν σημαντικό ρόλο και να βοηθήσουν την ομάδα, γιατί στα πλεϊ οφ θα χρειαστούμε όλες τις αθλήτριες και όλες θα πρέπει να είναι έτοιμες να παίξουν σε δύσκολα παιχνίδια και νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικότερο από τον σημερινό αγώνα".   
 
H Κατερίνα Γιώτα τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: 
"Αυτή ήταν μια πολύ σημαντική και ψυχολογικά νίκη για εμάς, μετά από την ήττα στην Νάξο. Δυστυχώς μετά το φάιναλ φορ του Κυπέλλου, υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί στην ομάδα μας και προσπαθήσαμε να τους καλύψουμε με κάθε τρόπο. Σήμερα αποδείξαμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο, ακόμα και με τόσες πολλές και σοβαρές απουσίες. Τώρα μας μένει ακόμα ένα δυνατό παιχνίδι με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και μετά περιμένουμε τα πλει οφ, που περιμένουμε να παρουσιαστούμε πλήρης, αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ορισμένες αθλήτριες δεν αγωνίστηκαν σήμερα αφού δεν θέλαμε να ρισκάρουμε για κάποια υποτροπή".