Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση και αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ ο Ολυμπιακός παρέσυρε στο… διάβα του τον ΠΑΟΚ με 85-48, στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 που διεξάγεται στη Λευκάδα και εξασφάλισε θέση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (15:00). Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ο οποίος νίκησε με ένα πόντο διαφορά τον Αθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό που είχε προηγηθεί. Οι «ερυθρόλευκες»  έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στους Θεσσαλονικείς που προέβαλαν αντιστάσεις μόλις στα 5 πρώτα λεπτά του αγώνα. Από το σημείο που προηγήθηκε ο Θρύλος (16-13) δεν ξανακοίταξε πίσω και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης. Πλέον η ομάδα μας περιμένει τον μεγάλο τελικό της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό για να διεκδικήσει τον ιστορικό 1ο της τίτλο και να φέρει μια ακόμα κούπα στο Λιμάνι!

Τέσσερα λεπτά άντεξε ο ΠΑΟΚ...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό και από τις δυο ομάδες που σκόραραν διαδοχικούς πόντους. Οι Θεσσαλονικείς είχαν το προβάδισμα μέχρι το 8-11 αλλά με ένα σερί 5-0 ο Θρύλος και τρίποντο της Χατζηνικολάου πέρασε μπροστά με 13-11. Στην επόμενη επίθεση ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε αλλά από το νέο τρίποντο της Χατζηνικολάου ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά μπροστά 16-13 και από εκείνο το σημείο αύξησε το προβάδισμά του. Με μεγάλα ποσοστά και πλουραλισμό στην επίθεση οι «ερυθρόλευκες» διατηρούσαν με άνεση την υπέρ τους διαφορά. Στη συνέχεια πέντε σερί πόντοι της Μαριρόζας Μπόνη σε αιφνιδιασμό και με τρίποντο έδωσαν αέρα 10 πόντων, 33-23 στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Πάτησε… γκάζι και εκτόξευσε τη διαφορά

Με νέο τρίποντο της Μπόνη που σκόραρε 8 διαδοχικούς πόντους ο Ολυμπιακός έφτασε στο 36-23 στην έναρξη του 2ου δεκαλέπτου. Στο +15 έφτασε ο Θρύλος με κοντινό καλάθι της Παπαμιχαήλ και με νέο αιφνιδιασμό δια χειρός της Μπόνη διαμορφώθηκε το 40-23, 7:36 πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν επιβάλει πλήρως το ρυθμό τους και πέρα από την άψογη επιθετική λειτουργία είχαν «σφίξει» πολύ περισσότερο την άμυνα τους. Με τέσσερις νέους πόντους από Χαλιβέρα (με τζαμ σουτ) και Μπαλτά (στον αιφνιδιασμό) ο Θρύλος εκτόξευσε τη διαφορά στο +23, 44-23 και με νέο καλάθι της Κοσμά έφτασε +25 (46-23) πέντε λεπτά πριν τη λήξη της 2ης περιόδου. Στο σημείο εκείνο ο Ολυμπιακός μετρούσε ένα εντυπωσιακό ποσοστό με 7/9 τρίποντα και πραγματικά έκανε πάρτι στο παρκέ όχι μόνο έξω από την γραμμή των 6,75μ. αλλά και στον αιφνιδιασμό και στο σετ παιχνίδι. Η διαφορά των 26 πόντων όταν διαμορφώθηκε το 51-25, μαρτυρούσε την καθολική ανωτερότητα της ομάδας της Ελένης Καπογιάννη και προμήνυε μια άνετη επικράτηση.  Με τρίποντο της Καλογήρου στο φινάλε του ημιχρόνου ο Θρύλος έγραψε το εντυπωσιακό για πρώτο ημίχρονο 60-31 και η διαφορά των 29 πόντων τον έκανε να… σκέφτεται από τότε τον τελικό της Κυριακής.

73-38 στο 3ο δεκάλεπτο!

Στο 3ο οκτάλεπτο το σκορ έφτασε μέχρι και στο… αλησμόνητο για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, 73-38 και ολοκληρώθηκε με 74-38 μετά από εύστοχη βολή της Παπαμιχαήλ. Στην τελευταία περίοδο η διαφορά δεν έπεφτε κάτω από τους 35 και ο Θρύλος έφτασε δια περιπάτου στο τελικο 85-48 γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φιλάθλους του που βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού της Λευκάδας.

Τα δεκάλεπτα: 33-23, 27-8, 14-7,  11-10

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Γκοτζή 4, Σταμάτη 9 (3/5 τριπ.), Μπόνη 15 (3/5 τριπ.), Χατζηνικολάου 7 (1/1 τριπ., 5 ασσίστ), Καλογήρου 2, Μπαλτά 4, Νικολαϊδου 2, Χαλιβέρα 7 (1/3 τριπ.), Τζόνσον 12 (9 ριμπ.), Κοσμά 12 (2/4 τριπ.), Παπαμιχαήλ 7 , Κριστόφερσον 4

ΠΑΟΚ (Β. Μασλαρινός): Κυρατζή, Τελίδου 9 (1/2 τριπ.), Ρέντμον 7 (1/2 τριπ.), Σπανίδου 14 (2/4 τριπ.), Τζουγκράκη 3 (1/3 τριπ.), Σταυρίδου 7, Κατωπόδη 1, Ταρπάγκου, Κλέμονς 3 , Διαμαντίδου, Κοντογεωργίου 4

Kαπογιάννη: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη»

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: Καταρχάς η ομάδα βρέθηκε σε πάρα πολύ καλή επιθετική μέρα οπότε αυτό μας έδωσε μια ώθηση. Αλλά για εμάς το ζητούμενο και η φιλοσοφία μας είναι η άμυνα μας. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε 23 πόντους αλλά από τι στιγμή που διορθώσαμε αυτό το κομμάτι ήταν επόμενο να ξεφύγει και η διαφορά. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη σοβαρότητα που έδειξαν οι παίκτριές μας και από την προσπάθεια που έκαναν. Το πρώτο βήμα έγινε και τώρα πρέπει να παρουσιαστούμε πάρα πολύ καλά για να εμφανιστούμε όπως πρέπει στον τελικό. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την βοήθεια που μας έδωσε στο σημερινό ματς. Θέλουμε να τους έχουμε κοντά μας και στον τελικό. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο τελικός είναι πάντα τελικός. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην ομάδα μας και θεωρούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στον πρώτο τίτλο στην ιστορία του Ολυμπιακού στο Μπάσκετ Γυναικών».

Mπόνη: «Θα μπούμε με το ίδιο πάθος στον τελικό»

Η εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού, στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, Mαριρόζα Μπόνη δήλωσε στο osfp.gr: «Το θέλαμε πάρα πολύ. Θέλουμε να φέρουμε τον 1ο τίτλο στο τμήμα του Γυναικείου Μπάσκετ του Ολυμπιακού. Για αυτό μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι. Περιμέναμε ο ΠΑΟΚ να φέρει περισσότερη αντίσταση αλλά λόγω της πολύ καλής και επιθετικής μας άμυνας και της ευστοχίας μας στην επίθεση καταφέραμε να κερδίσουμε εύκολα. Τώρα το μυαλό μας είναι στον τελικό κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Θα μπούμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αποφασιστικότητα για να πάρουμε το παιχνίδι και να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας που είναι η κατάκτηση της κούπας»

Χατζηνικολάου: «Βρεθήκαμε σε πολύ καλή μέρα»

Η Όλγα Χατζηνικολάου υπογράμμισε με τη σειρά της τα εξής: «Πιστεύω ότι επιθετικά κάναμε στο πρώτο ημίχρονο το καλύτερο μας παιχνίδι. Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει όλη τη βδομάδα. Εμείς κάναμε να φαίνεται τόσο κακός ο ΠΑΟΚ γιατί εμείς βρεθήκαμε σε πάρα πολύ καλή μέρα. Θα είναι ένα ντέρμπι με πολλές ιδιαιτερότητες. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένες την Κυριακή γιατί ο ΠΑΟ είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι αν έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και παίξουμε το ίδιο καλά με σήμερα θα κατακτήσουμε το Κύπελλο».