Είναι πραγματικά για γέλια και για κλάματα μαζί να αποτελούν παράγοντες του δημοσίου βίου κάτι παλικάρια τύπου… Μπάρκα, που το μόνο που έχουν να παρουσιάσουν ως πολιτική παρακαταθήκη είναι η επιμονή τους στην αποθέωση του Αλέξη Τσίπρα. Πολλώ δε μάλλον όταν στην προσπάθειά τους να γλείψουν λίγο παραπάνω, τον πολιτικό που έθαψε μια και καλή το ηθικό πλεονέκτημα και τις παραδόσεις της Αριστεράς, τα βάζουν με ανθρώπους που έχουν δώσει ισχυρό στίγμα στην επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή και σε αντίθεση με αυτούς έχουν -κατά κοινή ομολογία- καταγράψει… χιλιόμετρα προσφοράς σε όλα τα επίπεδα.

Ο εν λόγω βουλευτής λοιπόν που είναι χλωμό αν διατηρήσει την έδρα του μετά τις προσεχείς εθνικές εκλογές επιχείρησε να απαξιώσει -και μάλιστα με αγώγιμους και μηνύσιμους χαρακτηρισμούς- τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για το γεγονός ότι στην μνήμη του πατέρα του και πρώην βουλευτή της ΝΔ στον Πειραιά, συνέβαλε συμβολικά στην κάλυψη των αναγκών της «γαλάζιας» Νομαρχιακής Οργάνωσης του μεγάλου λιμανιού.

Δεν περιμέναμε βέβαια, από κάτι τέτοιους εμμονικούς με την εξουσία, να αντιλαμβάνονται τέτοιου είδους ανθρώπινες ευαισθησίες. Όμως ο Μπάρκας, μέσα στην άγνοια και το πάθος του να φανεί αρεστός στο Μαξίμου, δεν αντιλήφθηκε ότι το μόνο που κατάφερε με τον τρόπο αυτό ήταν να προσβάλει τους σχεδόν 15.000 και πλέον πολίτες του Πειραιά που εμπιστεύθηκαν τον εφοπλιστή και τον εξέλεξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο της πόλης τους, όταν εκείνος το παίζει τιμητής των πάντων στο ελληνικό Κοινοβούλιο με κάτι λιγότερο από 6.500 ψήφους που έλαβε το 2015 στον νομό Πρεβέζης.

Κι όχι τίποτ' άλλο, αλλά τουλάχιστον ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με προσωπικά έξοδα και πρωτοβουλίες άφησε στον τόπο που γεννήθηκε μεγάλωσε και δραστηριοποιείται, έργα που θα χαίρονται διαχρονικά οι νέες γενιές Πειραιωτών, όπως μεταξύ άλλων πλατείες, παιδικές χαρές, κατασκηνώσεις, παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον αλλά και καθιέρωσε ένα ευρύ δίκτυο καθημερινής και πολύπλευρης στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων.

Από τον Μπάρκα τι θα θυμάται κανεί; Ούτε καν τους τηλεοπτικούς παροξυσμούς του.