Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις στις απόψεις του Βασίλη Κορκίδη και οι συχνές του κυβιστήσεις, φαίνεται πως έχουν ζαλίσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο στον Πειραιά.

Αρχικά ο κ. Κορκίδης στήριζε τον σημερινό Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και εκθείαζε, με κάθε αφορμή, το έργο του. Στις  09-11- 2018  όμως και όπως ανακοινώσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θέλησε εκείνος να είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και αυτοπροτάθηκε μάλιστα στη γαλάζια ηγεσία, προκειμένου να πάρει το χρίσμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάτι όμως που δεν ευδοκίμησε, καθώς μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στις 12 - 11- 2018 στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, ο κ. Κορκίδης ανέκρουσε πρύμνα και έκανε πίσω, εκθέτοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δηλώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να αναλάβω μία τόσο μεγάλη ευθύνη για τη πόλη που αγαπώ. Λυπάμαι πολύ εάν απογοητεύω κάποιους συμπολίτες μου με την τελική απόφαση μου, όμως θέλω να πιστέψετε ότι είναι αποτέλεσμα δύσκολης αλλά ώριμης σκέψης. Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».

 Στις 08-12-2018  ο κ. Κορκίδης από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Αlpha και συγκεκριμένα στην εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλφιέρη έπλεξε ξανά το εγκώμιο του σημερινού δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.  «Είπα από την αρχή ότι θα έπρεπε να στηρίξουμε όλοι τον Γιάννη Μώραλη και να τον πλαισιώσουμε μάλιστα με υποψήφιους  δημοτικούς συμβούλους που δεν είχε την πολυτέλεια να επιλέξει την προηγούμενη φορά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε τονίζοντας πως  «από τη στιγμή που έχει κάνει μια τετραετία, να δώσουμε στον Γιάννη Μώραλη τη δυνατότητα να κάνει και μια δεύτερη τετραετία. Ο Γιάννης Μώραλης έχει τη γνώση, ξέρει τις δυσκολίες και καλό είναι στα δημοτικά πράγματα να μένουν οι κομματικές παρατάξεις απ έξω. Θα αρχίσει ο Πειραιάς τα επόμενα δύο χρόνια να παίρνει μια καλύτερη μορφή, να είναι πιο ανθρώπινη πόλη. Ταυτόχρονα αναπτύσσεται το λιμάνι, θα μπορέσει να αξιοποιήσει ο Δήμος την ΟΧΕ με κονδύλια πάνω από 80.000.000 ευρώ» κατέληξε.

 Τα συγχαρητήρια του κ. Κορκίδη για το έργο του κ. Μώραλη είναι πολλά, όπως πολλές είναι και οι αλλαγές στις απόψεις του, που έρχονται συχνά πυκνά για να μας θυμίσουν πως… δεν είναι και τόσο «σταθερός». Πρόσφατα μάλιστα και μέσο της θέσης του στο ΕΒΕΠ εξέδωσε μία ανακοίνωση που αφήνει σκιές και έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ο ίδιος έλεγε, μόλις δύο μήνες πριν. Γεγονός πάντως είναι πως οι Πειραιώτες, ουδέποτε τα πήγαιναν καλά ανθρώπους και συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται από τέτοιες μεταμορφώσεις … που είναι τόσο μπερδεμένοι.