Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε την Τρίτη (15/01) ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τον λόγω πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης.

Στην ομιλία του έκανε ειδική μνεία στον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αμέριστη στήριξή του σε όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Παράλληλα ο Μιχάλης Κουντούρης μίλησε και για την ιστορική χρονιά που ήταν το 2018 με την κατάκτηση 27 τροπαίων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο σύλλογος είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της Ευρώπης.

«Καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς έτσι ώστε να εκπληρώσουν όλους τους στόχους που έχουν θέσει. Η αλήθεια είναι ότι το έργο των αθλητών μας φέτος θα είναι αρκετά δύσκολο γιατί θα πρέπει να ανταγωνιστούνε σε επιτυχίες την περσινή χρονιά. Χρονιά όπου τα τμήματά μας διεκδίκησαν 26 πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδος και κατέκτησαν τα 25.

Αποκορύφωμα τον περσινών επιτυχιών ήταν η συμμετοχή τεσσάρων τμημάτων σε ευρωπαϊκούς τελικούς και η κατάκτηση των δύο εξ αυτών. Το Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο Ανδρών και το Τσάλεντς Καπ του βόλεϊ Γυναικών. Και οι δύο κατακτήσεις να σημειώσουμε ότι έγιναν στην έδρα των αντιπάλων μας. Στην Τουρκία και στην Ιταλία.

Ήταν επιτυχίες που μας γέμισαν με χαρά και υπερηφάνεια όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού αλλά και όλους τους υγιείς φιλάθλους της Ελλάδας. Είμαστε σίγουροι για τους αθλητές μας ότι και φέτος θα προσπαθήσουν και θα πετύχουν τις ίδιες ή και ακόμα περισσότερες κατακτήσεις και για τη δική τους ιστορία αλλά και του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός μας πλέον είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό όχι γιατί το λέμε εμείς αλλά το αποδεικνύουνε και οι δεκάδες κούπες που κατακτούμε κάθε χρόνο στην Ελλάδα αλλά και οι συνεχόμενες επιτυχίες στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα τελευταία επτά χρόνια όπου συμμετέχουμε ανελλιπώς με όλα τα τμήματά μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουμε φτάσει σε 13 ευρωπαϊκούς τελικούς, έχοντας κατακτήσει έξι τίτλους.

Η ιστορία κάθε συλλόγου γράφετε από τους τίτλους του. Για όλα αυτά που πετύχαμε και θα συνεχίσουμε ακόμα να πετυχαίνουμε όσο αντέχουμε όλοι μαζί διοίκηση, προπονητές, αθλητές και όλοι όσοι συμμετέχουνε θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τους αφανείς ήρωες των επιτυχιών που δεν είναι άλλοι από τα 100.000 μέλη και φιλάθλους που μας στηρίζουν κάθε χρόνο προσφέροντας μια ισχυρή οικονομική βάση στον σύλλογο. Ένα θερμό χειροκρότημα για αυτούς.

Να ευχαριστήσουμε επίσης την ΠΑΕ του κ. Μαρινάκη και την ΚΑΕ του κ. Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου για την αμέριστη και διαρκή συνεργασία τους τόσο στην καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεών τους προς τον Ερασιτέχνη όσο και στη βοήθειά τους στο εγχείρημα των καρτών Μελών και Φιλάθλων που έχει αυτή την επιτυχία. Οφείλετε βασικά στην συμπαράσταση της ΠΑΕ και της ΚΑΕ.

 

Ένα θερμό χειροκρότημα για τον χρηματοδότη και εγγυητή αυτών των επιτυχιών τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Τελειώνοντας θα ήθελε να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία σε κάποιους φίλους της ομάδας οι οποίοι τόλμησαν και βγήκαν μπροστά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αναλαμβάνοντας κάποια τμήματα ως οι κύριοι χορηγοί και υποστηρικτές τους. Είναι ο κ. Λεριώτης ο οποίος για 4ο χρόνο έχει συνεισφέρει και προσφέρει στο γυναικείο μπάσκετ, έχοντας 3 αήττητα νταμπλ και πάει για το 4ο. Τον κ. Ξυνή ο οποίος είναι ο χορηγός μας και ο χρηματοδότης στο Χάντμπολ Ανδρών. Είναι η 2η χρονιά του, έχει κατακτήσει ένα νταμπλ και συνεχίζει αήττητος για το 2ο νταμπλ. Και από φέτος είναι ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος, ο οποίος είναι ο κ. υποστηρικτής στο Ανδρικό βόλεϊ και σύντομα θα είναι ο πρόεδρος του Τ.Α.Α. Είναι τεράστια για εμάς αυτή η προσφορά και οι τρεις αυτοί, φίλοι της ομάδας θα θέλαμε πάρα πολύ να γίνουν του χρόνου, 4-5 και να αναλάβουν και τα υπόλοιπα τμήματα και έτσι να συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς και σε αυτές τις οικονομικές δυσκολίες που έχουμε.

Ένα τελευταίο, για το μέλλον των ομάδων μας είναι και οι εγκαταστάσεις. Όνειρο όλων μας είναι να έχουμε μια κλειστή σάλα, ένα κλειστό κολυμβητήριο. Πλέον η ευθύνη πέφτει στον πρόεδρος και δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος με την εμπειρία του εδώ και 4 χρόνια, και είμαι σίγουρος ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι πάλι, αλλά και στον κ. Ιωακειμίδη που είναι ο άμεσος συνεργάτης μας το Δήμο Νικαίας, και όλοι μαζί να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε τον τρόπο για να έχουμε ένα δικό μας σπίτι. Δεν αξίζουν αυτοί οι αθλητές, παγκόσμιοι πρωταθλητές και ευρωπαίοι να είναι άστεγοι. Καλή χρονιά σε όλους, ευχόμαστε να συνεχίσουμε όλοι μαζί στις επιτυχίες και να είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι».