Μια ακόμη πράξη της σικέ διαφωνίας τους έπαιξαν σήμερα ο Αλέξης Τσίπρα και ο Πάνος Καμμένος με φόντο την αποχώρηση του δεύτερου από την κυβέρνηση. 

Όπως μάλιστα αποδέχτηκε δημόσια στην συνέντευξη του, η οποία είχε τον χαρακτήρα έναρξης της προεκλογικής του εκστρατείας, 4 βουλευτές του (Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος και Ζουράρης) το πιο πιθανό είναι να δώσουν εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση.

Ωστοσο, όπως είπε στη συνέχεια, θέμα κομματικής πειθαρχίας υπάρχει μόνο για τους δύο βουλευτές που είναι και υπουργοί, δηλαδή την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι βουλευτές μπορούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης εφόσον παραιτηθούν από υπουργοί. Στο πλαίσιο αυτό, δεν τίθεται θέμα διαγραφής για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρη που έχουν δηλώσει πως στηρίζουν την κυβέρνηση.

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η σημερινή εικονα που έχει δημιουργηθεί με τους ΑΝΕΛ μοιάζει με στημένο σκηνικό. Με μια προσυμφωνημένη ρήξη μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου με σκοπό να κερδίσουν και οι δύο.

Ο μεν Καμμένος να παίξει το τελευταίο του χαρτί εμφανιζόμενος με «κόκκινες γραμμές» (όπως λέει και το νέο του σποτάκι) και να πάει σε εκλογές αναβαπτισμένος. Επίσης, με το σικέ κόλπο που περιγράψαμε παραπάνω, δηλαδή με τη διαγραφή μόνο των βουλευτών που είναι υπουργοί, εκτός και αν παραιτηθούν, ο Πάνος Καμμένος διαττηρεί τουλάχιστον τον αριθμό των 5 βουλευτών που απαιτούνται προκειμένου να μπορεί να δηλώνει στη Βουλή πρόεδρος Κ.Ο.

Κερδισμένος βγαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς θα πάρει μια ψήφο εμπιστοσύνης έχοντας εξασφαλίσει από άλλα κόμματα έξι βουλευτές που του χρειάζονται για να συνεχίσει να κυβερνά με μια κυβέρνηση πράγματι κουρελού και με τον Καμμένο να τον… ανέχεται στη Βουλή.

Μάλιστα, η απομάκρυνση του Πάνου Καμμένου από το κυβερνητικό σχήμα ενδεχομένως να εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να πάει στις εκλογές χωρίς το «βαρίδι» των ΑΝΕΛ.

 

ΝΔ: Σκηνοθετημένο το «διαζύγιο» Τσίπρα- Καμμένου


Σκηνοθετημένο χαρακτηρίζει το διαζύγιο Τσίπρα- Καμμένου σε ανακοίνωσή της και η Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας πως οι δύο κυβερνητικοί εταίροι στα πλαίσια μιας κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης έχουν συμφωνήσει την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους.

Το κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξηγεί πως για αυτό το λόγο ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια εκτίμηση έκανε νωρίτερα και ο Δημήτρης Καμμένος που μίλησε για «προσχεδιασμένο διαζύγιο» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Μιλώντας στο Θέμα Fm υποστήριξε ότι έχει προσυμφωνηθεί το διαζύγιο ένα μήνα πριν έρθει η Συμφωνία από τα Σκόπια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το παιχνίδι «είναι στημένο και δυστυχώς κάποιος θα βγάλει λεφτά, όπως στα Σκόπια».

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ανέφερε ότι «σίγουρα θα γίνουν κάποιοι λεονταρισμοί και κάποιες δηλώσεις ηρωικής εξόδου», που όμως – όπως είπε – είναι στημένες. «Ο κ. Καμμένος θα φύγει από το υπουργείο. Ο Καμμένος δεν θέλει να είναι επάνω στο νομοσχέδιο που θα έρθει στην Βουλή η υπογραφή του. Είναι ένα τεχνικό κομμάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό πολιτικά, να υπάρχει η υπογραφή του πάνω στη συμφωνία», πρόσθεσε.